Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Zastupnici bi trebali dobivati informacije iz Hrvatske kakav stav zauzeti o određenoj temi"

 
Ruža Tomašić
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić izjavila je u subotu u Dubrovniku kako hrvatske institucije jako malo koriste svoje zastupnike u Bruxellesu za ostvarenje nacionalnih interesa i ciljeva te da je potrebna puno veća suradnja, posebno od 1. siječnja 2020. kada Republika Hrvatska počinje zasjedati Europskim vijećem.

 

"Zastupnici bi trebali dobivati informacije iz Hrvatske kakav stav zauzeti o određenoj temi, a događa se suprotno. Mi zovemo njih kako bismo saznali što treba poduzeti i kakve amandmane podnijeti", istaknula je Tomašić, koja je sudjelovala na javnoj tribini političke platforme Hrvatski suverenisti "Budućnost hrvatskog i europskih društava".

...

Naglasila je da je svojim zalaganjem u procesu donošenja višegodišnjeg plana upravljanja malom plavom ribom pokazala da jedan zastupnik u EP-u ipak može puno postići.

"Tri mjeseca sam lobirala i među silnim brojem Talijana baš sam ja dobila to izvješće na Odboru za ribarstvo. Dok sam radila izvješće, Komisija mi je radila iza leđa, htijući uvesti kvote za malu plavu ribu. Nastavila sam uporno lobirati i plan Komisije je pao u vodu“, objasnila je Tomašić.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Istaknula je da će, premda je htjela ići u mirovinu, na predstojećim izborima za Europski parlament od hrvatskih birača tražiti još jedan mandat, kako bi završila trijalog s Europskom komisijom i Europskim vijećem o višegodišnjem planu upravljanja malom plavom ribom.

"Trijalog o mom izvješću je već trebao bit završen, ali nije niti počeo. Želim se boriti protiv Komisije i njihovih kvota. Ne želim otići u mirovinu dok to ne dovršim", rekla je Tomašić.

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović smatra da su "pred hrvatskom obitelji veliki izazovi u novom globaliziranom europskom društvu".

"Danas se društvo sve više okreće pojedincu, a sve manje obitelji kao glavnoj jedinici društva. A bez jake obitelji nema jakog društva pa će politički angažman Hrvatskih suverenista biti usmjeren k snaženju obitelji. Time ćemo dobiti jako hrvatsko, a onda i europsko društvo, koje se može oduprijeti i najvećim izazovima“, istaknuo je Zekanović.

 

Foto: Ilustracija (vijesti.rtl.hr)

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 399 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com