Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Uoči Dana grada Vukovara: Fond za obnovu i razvoj grada Vukovar povećava se za 50 posto

 
Vukovar
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Uoči Dana grada Vukovara, 3. svibnja, Vlada je u četvrtak prihvatila program obnove komunalne i elektoenergetske infrastrukture Vukovara, koji obuhvaća 59 programa, a vrijedan je gotovo miljardu i pol kuna, a Fond za obnovu i razvoj grada Vukovar povećava se za 50 posto, odnosno za 20 milijuna kuna.

 

Koordinator provedbe programa je Ministarstvo, mora, prometa infrastrukture, a resorni ministar Oleg Butković očekuje da će realizacija tih projekata, važnih za razvoj istočne Slavonije, osigurati bolju prometnu povezanost, daljnje unaprjeđenje infrastrukture i gospodarstva te boju kvalitetu života na tom području.

...

Kroz ovaj program planira se provesti 59 projekata kojima će se u obnovu komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara ukupno uložiti više od 1,4 milijarde kuna, izvijestio je Butković.

Za cestovnu i željezničku infrastrukturu planira se ukupno 19 projekata, vrijednih oko 727 milijuna kuna, zatim 13 projekata ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu, u iznosu od 315,5 milijuna kuna.

Jedan od projekata odnosi se na ulaganja u elektroenergetsku infrastrukturu, u iznosu od 50,5 milijuna kuna. Gospodarski i socijalni razvoj Vukovara obuhvaća 18 projekata iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u iznosu od 143 milijuna kuna. U programu je i projekt regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima od 85,6 milijuna kuna te strateški projekt arheološkog parka Vučedol od 118 milijuna kuna.

 - sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...

 

 

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da je riječ o velikom programu, koji je rađen u tijesnoj suradnji s Gradom Vukovarom.

Vlada je prihvatila i prijedlog da se za 50 posto povećaju sredstva u Fondu za obnovu i razvoj Vukovara.

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac istaknula je da je cilj ekonomska revitalizacija u Vukovaru, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Žalac je objasnila da za planirane razvojne projekte nisu dovoljna sredstva koja su trenutno odobrena kroz proračun u visini od 40 miljuna kuna, stoga se osiguravaju dodatna sredstva za fond jer Vukovar želi kvalitetnije pripremiti projekte za financiranje iz EU fondova.

Premijer je najavio i da će Vlada posjetiti Vukovar u petak, kada se obilježava Dan grada.

 

Foto: mare-panonium-tours.hr

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 202 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com