Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Sa sigurnošću mogu reći da smo u Libanon došli kao stranci, a otišli kao prijatelji libanonskog naroda"

 
HRVCON
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U vojarni "Kamensko" u Karlovcu u četvrtak, 30. svibnja 2019. održan je svečani doček pripadnika 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu (United Nations Interim Force in Lebanon - UNIFIL).

 

Dočeku su, uz članove obitelji i kolege iz postrojbi, nazočili i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HKoV-a brigadni general Boris Šerić, predstavnik Zapovjednog operativnog središta  kapetan bojnog broda Francois Buj, zapovjednik Inženjerijske pukovnije HKoV-a brigadir Alan Srpak i ostali.

...

Zapovjednik kontingenta bojnik Siniša Šlibar predao je prijavak zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske generalu Siniši Jurković, koji je zahvalio  sudionicima operacije na njihovu angažmanu u Libanonu.

HRVCON

"S ponosom mogu istaknuti da je 2. hrvatski kontingent UNIFIL, u svom spoju mladosti i iskustva, dostigao sve traženo od njih", poručio je general Jurković, dodavši kako su pripadnici kontigenta iskoristili ovu zadaću za upoznavanje i učenje drugačijih metoda i pristupa radu te time uvelike pridonijeli razvoju Hrvatske vojske.

"Sa sigurnošću mogu reći da smo u Libanon došli kao stranci, a otišli kao prijatelji libanonskog naroda", poručio je bojnik Šlibar, ističući pritom angažman u sedam CIMIC projekata pomoći lokalnoj zajednici kroz koji su i u Libanonu stvorili sliku o hrvatskom vojniku kao iznimnom profesionalcu, ali prije svega vojniku i čovjeku koji je spreman pomoći uvažavajući kulturu, običaje i ponos domaćina.

Istaknuo je kako je rad hrvatskih pripadnika prepoznat i od strane zapovjednika sektora te je 20 pripadnika i pismeno pohvaljeno.

Tijekom svečanosti najistaknutijim pripadnicima 2. HRVCON-a dodijeljene su nagrade i pohvale.

 

HRVCON

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 293 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com