Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Na žalost ali i na ponos, puno je na ovome području datuma kojima bi se mogao obilježavati Dan hrvatskih branitelja"

 
Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, na čelu sa zamjenikom župana Damirom Barnom, položilo je vijenac i upalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

 

Vijenac je položilo i izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom te Koordinacije stradalničkih udruga Vukovarsko-srijemske županije.

...

Ovo je prvo obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije upravo na 30. svibnja, koji za hrvatsku povijest ima posebnu važnost rekao je zamjenik župana Damir Barna: „Na žalost ali i na ponos, puno je na ovome području datuma kojima bi se mogao obilježavati Dan hrvatskih branitelja, jer je na području Vukovarsko-srijemske županije, poglavito Grada Vukovara, dano puno života koji su u temeljima hrvatske države.

Upravo stoga bilo koji datum, to s ponosom ističemo, mogao bi se proglasiti Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije. Nadam se da će se ovaj dan, 30. svibnja, vratiti i kao službeno obilježavanje Dana državnosti RH. „

Ispred Hrvatske vojske nazočio je brigadir Dragan Pondeljak a ispred Policijske uprave Vukovarsko-srijemske načelnik Fabijan Kapular, te ostali predstavnici javnih institucija, braniteljskih udruga kao i obitelji zatočenih i nestalih.

Molitvu na groblju izmolio je fra Matija Marijić iz župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Za naglasiti je kako je Dan Hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije utemeljen Odlukom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, kojom je proglašen 30.svibnja Danom hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon polaganja vijenaca, održan je prijem u zgradi Županije, u Palači Srijem u Vukovaru, za sve koji su sudjelovali današnjem obilježavanju.

 

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: N1/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 339 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com