Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Otvaramo novu stranicu i pokrećemo novi proces nabave višenamjenskoga borbenog aviona"

 
Vlada RH
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Na 164. sjednici Vlade RH održanoj u četvrtak, 4. srpnja 2019. usvojena je Odluka o osnivanju međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. 

 

Ovom Odlukom Vlada Republike Hrvatske, u skladu sa zaključcima Vijeća za obranu od 28. lipnja 2019. i Odbora za obranu Hrvatskog sabora od 3. srpnja 2019. utvrđuje da Republika Hrvatska treba očuvati sposobnost zaštite zračnog prostora vlastitim borbenim avionima te da se pokrene proces nabave višenamjenskoga borbenog aviona, imajući u vidu potrebne sposobnosti te raspoložive financijske mogućnosti Republike Hrvatske.

...

Zadaće Međuresornog povjerenstva su priprema i provedba postupka nabave višenamjenskoga borbenog aviona te da predlaže Vladi RH i drugim nadležnim tijelima donošenje odgovarajućih odluka.

Međuresorno povjerenstvo bit će sastavljeno od predstavnika Ureda Predsjednice RH, Ureda Predsjednika Vlade, predsjednika i potpredsjednika Odbora za obranu Hrvatskog sabora, Ministarstva obrane, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Glavnog tajništva Vlade RH, Sigurnosno-obavještajne agencije, Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u uvodnom izlaganju istaknuo je: „Otvaramo novu stranicu i pokrećemo novi proces nabave višenamjenskoga borbenog aviona“. 

Plenković je naglasio kako će Vlada osnovati Međuresorno povjerenstvo koje će na kvalitetan, transparentan i uključiv način voditi proces koji je od strateške je važnosti za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku u cjelini.

U izlaganju na sjednici Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je: „Drago mi je što su Vijeće za obranu i Odbor za obranu Hrvatskog sabora jednoglasno dali potporu Vladi za pokretanje procesa nabave višenamjenskoga borbenog aviona i stupanjem na snagu ove Odluke kojom Vlada Republike Hrvatske pokreće proces nabave višenamjenskoga borbenog aviona. Nabava višenamjenskog borbenog aviona je strateški projekt cijele države, visoke financijske vrijednosti koji mora biti transparentan i zakonit“. 

„Samo uz zajedništvo i potporu svih institucija Republike Hrvatske možemo realizirati ovaj strateški važan projekt“, naglasio je ministar Krstičević te zaključio: „S borbenim zrakoplovstvom jača je i Hrvatska vojska i hrvatska država“. 

Također, ministar je najavio kako će, paralelno s traženjem najbolje opcije višenamjenskoga borbenog aviona, Međuresorno povjerenstvo istražiti i opcije za obuku pilota za višenamjenski borbeni avion te će u vezi s tim predložiti Vladi i drugim nadležnim tijelima donošenje odgovarajućih odluka.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 611 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr