Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Za najboljeg polaznika ovog naraštaja proglašen je vojnik Antonio Bačić

 
HRM
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Svečanom dodjelom diploma u petak, 12. srpnja 2019. u splitskoj vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” obilježen je završetak obuke koju su u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice pohađali pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva (MDP) Flotile HRM-a.

 

Cilj obuke mornaričko-desantnog pješaštva bio je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i sposobnosti te ovladavanje svim vještinama potrebnim za obavljanje zadaća, odnosno osposobiti pojedince i postrojbu za uspješno obavljanje namjenskih zadaća u svim uvjetima djelovanja.

...

Obuka je počela 4. veljače, a provodila se kroz dva obučna razdoblja.

Tijekom prvog modula izvršen je prijem polaznika, provjera motoričkih sposobnosti, utvrđivanje općih vojnih sadržaja temeljnih i specijalističkih vojnih vještina, uključujući i pomorski desant.

Drugo obučno razdoblje provodilo se uglavnom na moru, a obuhvatilo je savladavanje vodenih prepreka, plivanje, veslanje te razna prevoženja helikopterom i desantnim brodovima. Obuku su provodili djelatnici Središnjice za obavještajno djelovanje i Središta za obuku HRM-a.

Zapovjednik Središta za obuku HRM-a kapetan bojnog broda Ivan Vuković čestitao je polaznicima na uspješno provedenoj obuci, ističući kako je ovo još jedan doprinos razvoju sposobnosti pripadnika MDP-a.

Uvjerenja o osposobljenosti mornarima je uručio izaslanik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kapetan bojnog broda Željko Kusić koji im je u svom obraćanju čestitao na uspjehu.


Za najboljeg polaznika ovog naraštaja proglašen je vojnik Antonio Bačić.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 370 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com