Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Sam boravak u takvom okruženju nosi određeni rizik, ovakve napade teško je predvidjeti"

 
Turalija
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Jutros se u Afganistanu bombaš samoubojica zabio u jedno od vozila u kojima su bili hrvatski vojnici. Od teških ozljeda preminuo je skupnik Josip Briški iz Sesveta, rođen 1992. Dvojica naših vojnika teško su ranjena, ali izvan su životne opasnosti.

 

Napad, za koji su odgovornost preuzeli talibani, najteži je na naše vojnike u 16 godina koliko je Hrvatska dio mirovne misije u toj ratom opustošenoj zemlji.

...

"Ministar obrane i predsjednica RH rade na tome da tijelo što prije bude prevezeno u Hrvatsku. Više informacija imat ćemo tijekom noći ili sutra ujutro. Dvojica ranjenih vojnika su medicinski zbrinuti i dobro su. Kada oni budu spremni, bit će preveženi u Hrvatsku", kazao je gostujući u Dnevniku HTV-a brigadni general Perica Turalija, zapovjednik Specijalnih snaga Hrvatske vojske.


Naglasio je kako hrvatski vojnici ne sudjeluju u borbenim operacijama, ali da sam boravak u takvom okruženju nosi određeni rizik. Ovakve napade, dodao je - teško je predvidjeti. Svi pripadnici hrvatskog kontigenta prolaze obuke i sposobni su za sve, rekao je Turalija koji sutra putuje u Afganistan - posjetit će ranjene vojnike i hrvatski tim.

Ponovio je kako se radi o profesionalcima koji su pripremljeni i za ovakve slučajeve. Psihološka pomoć, ako bude potrebno - bit će im pružena. 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 222 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr