Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Posebno me radosti što postrojbu preuzima bojnik Žukina (...), koji je svoj vojni put započeo kao malodobni branitelj u Domovinskom ratu"

 
Topničk-raketna bojna
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U vojarni “Bilogora“ u Bjelovaru u utorak, 30. srpnja 2019. održana je svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

 

Novi zapovjednik bojne je bojnik Marijan Žukina, kojemu je dužnost predao pukovnik Željko Bosorić.

Topničk-raketna bojna

U oproštajnom govoru pukovnik Bosorić zahvalio je svima na suradnji, poručivši: “Posebno me radosti što postrojbu preuzima bojnik Žukina, koji ima sve kvalifikacije za ovu dužnost i koji je svoj vojni put započeo kao malodobni branitelj u Domovinskom ratu.”

Okupljenima se obratio i novi zapovjednik postrojbe bojnik Žukina, koji je u emotivnom i motivirajućem govoru iskazao namjeru za nastavkom dobre suradnje na svim razinama, kako s podređenim zapovjednicima tako i sa zapovjednikom brigade, brigadirom Mijom Validžićem.

Brigadir Mijo Validžić zahvalio je pukovniku Bosoriću na obnašanju dužnosti zapovjednika bojne i zaželio mu uspješnu karijeru u budućoj postrojbi, a bojniku Žukini zaželio je dobrodošlicu na novu dužnost i uspješnu daljnju karijeru te da opravda ukazano mu povjerenje.

Topničk-raketna bojna

Uz zapovjednika brigade, primopredaji su nazočili prvi dočasnik brigade časnički namjesnik Dražen Horvat, predstavnici Zapovjedništva brigade te zapovjednici i prvi dočasnici podređenih postrojbi.

Bojnik Žukina bio je najbolji polaznik Zapovjedno-stožerne škole u svojom naraštaju i sudjelovao je u međunarodnim vojnim operacijama, a na novu dužnost dolazi nakon zapovjedanja 5. hrvatskim kontingentaom u sklopu NATO-ove aktivnosti ojačane prednje pristutnosti u Republici Poljskoj.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 318 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr