Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Srimska Lokva kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji

 
Požar
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala su u četvrtak, 12. rujna 2019. u gašenju požara na području Srimske Lokve kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 11. rujna 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 45 požara (26 u Šibensko-kninskoj, 7 u Zadarskoj, 6 u Splitsko-dalmatinskoj, 3 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

...

Uz gašenje požara provedeno je i 50 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 390 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 8700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 33 puta.

 

Canadair

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 252 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr