Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Zahvala za doprinos 134. domobranske pukovnije HV-a u obrani i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu

 
Krila Oluje
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” sudjelovala je u petak, 27. rujna 2019. s letačkim programom u Benkovcu u programu obilježavanja 25. obljetnice osnutka 134. domobranske pukovnije Hrvatske vojske.

 

Nastupom u formaciji četiri aviona Pilatus PC-9M grupa se predstavila izvedbom programa koji je završio posebnim manevrom tzv. “Missing man” u čast poginulih hrvatskih branitelja, što je tradicionalan način odavanja počasti u svijetu zrakoplovstva.

...

Time su se “Krila Oluje” priključila dvodnevnom programu obilježavanja jubilarne obljetnice 134. domobranske pukovnije, iskazavši zahvalu za doprinos ove postrojbe u obrani i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu.

 

Krila Oluje

 

Vođa “Krila Oluje” satnik Darko Belančić kazao je kako grupa s posebnim emocijama nastupa na važnim obljetnicama iz Domovinskog rata. “Čast nam je sudjelovati u programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata gdje uz naš program s najatraktivnijim elementima izvodimo i poseban manevar koji iskazujemo naše poštovanje i zahvalnost svim poginulim, smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima. Drago nam je što smo i danas bili sudionici jedne takve obljetnice i ovo je naša čestitka hrvatskim braniteljima”, poručio je satnik Belančić.

“Krila Oluje” su do sada imala 201 nastup, od kojih 144 u Republici Hrvatskoj i 57 u inozemstvu, a svoj program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjena Kraljevina i Francuska).

Uz vođu grupe satnika Darka Belančića, u grupi još lete bojnik Ivan Anđić kao lijevi pratitelj i satnik Goran Grgić kao desni pratitelj, ojnik Zvonimir Mravunac je repni pratitelj, dok su vanjski lijevi i desni pratitelji natporučnici Denis Živaljić i Marko Novković.

 

Krila Oluje

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 221 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr