Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Ovo nije prvi puta i pitamo se kako odgajamo svoju djecu, kakvim pričama o ratu svjedoče naša djeca u školi, na ulici, kroz medije"

 
Sisak
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u Sisku je održan mirni prosvjed s kojeg je upućen apel o potrebi čuvanja vrijednosti Domovinskog rata te poštivanja digniteta onih koji su dali život za neovisnu Hrvatsku.

Povod okupljanja branitelja i građana bilo je skrnavljenje spomenika poginulim braniteljima u sisačkom Parku dr. Franje Tuđmana, što se dogodio 26. listopada.

...

Predsjednik Koordinacije Željko Gršić rekao je da je to bio pokušaj ponižavanja svih onih čija su imena za vječnost upisana pred vječnim gorućim plamenom.

- Ne samo njih, tim činom povrijedili su i njihove obitelji, prijatelje, suborce, sudionike Domovinskog rata, najveće svetinje koja nam je omogućila da slobodno živimo u našoj lijepoj domovini. Ovo nije prvi puta i pitamo se kako odgajamo svoju djecu, kakvim pričama o ratu svjedoče naša djeca u školi, na ulici, kroz medije. Kakvu istinu o Domovinskom ratu ostavljamo našim nasljednicima?", upitao je Gršić.

Sa skupa je upućen apel policiji da nastavi potragu za dosad nepoznatim počiniteljima, sudbenoj vlasti da ih adekvatno sankcionira, roditeljima da više nadziru svoju djecu, te Gradu Sisku, kao vlasniku spomenika, da ga bolje zaštiti i stavi pod video nadzor. Trend poraslog vandalizma u gradu, kako je rečeno, treba zaustaviti.

Među oko 200 branitelja i građana bili su Ljubo Česić Rojs, Ivo Bobetko, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, sisački dogradonačelnici Marko Krička i Ivica Rendulić, te drugi uzvanici.

Nakon što su uz spomenik poginulim sisačkim braniteljima zapaljene svijeće, zajedničku molitvu predvodio je sisački katedralni župnik Marko Karača.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 328 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr