Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

 
Europa koja je utjecajna
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Konferencija posvećena predstavljanju četvrtoga stupa prioriteta hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja je utjecajna” održat će se u utorak, 26. studenoga 2019. godine, s početkom u 12:00 sati, u Osijeku (Građevinski i arhitektonski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Ulica Vladimira Preloga 3).

 

Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

...

Među središnjim temama hrvatskoga predsjedanja i glavnim odrednicama vanjskoga djelovanja EU-a bit će promicanje europskih vrijednosti i interesa na globalnoj sceni, jačanje transatlantskih odnosa i multilateralizma, ostvarivanje ciljeva iz Programa UN-a za održivi razvoj 2030. te produbljivanje europske sigurnosne i obrambene suradnje.

Vjerodostojnost Europske unije odražava se kroz mogućnost njezinoga doprinosa međunarodnoj sigurnosti i kroz odgovorni pristup prema vlastitom susjedstvu, istočnom i južnom, uključujući Hrvatskoj posebno važan jugoistok Europe.

Hrvatsko predsjedništvo zauzimat će se za nastavak djelotvorne i vjerodostojne politike proširenja, što je zalog stabilnosti, sigurnosti i daljnjeg gospodarskoga razvoja i povezanosti europskoga kontinenta.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 606 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr