Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Prva daljinski upravljiva oružana stanica kalibra 30 mm s integriranim protuoklopnim raketnim sustavom UT30MK2

 
Patria
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Patria

 

Pripadnici Kopnene vojske ovih su dana završili testiranje prve daljinski upravljive oružane stanice kalibra 30 mm s integriranim protuoklopnim raketnim sustavom UT30MK2 izraelske tvrtke Ebit, koja je ugradena na borbeno oklopno vozilo Patria Hrvatske vojske, piše u subotu Jutarnji list.

 

Riječ je o prvoj od ukupno osam stanica s 30-milimetarskim topom i protuoklopnim sustavom s dvije vodene protuoklopne rakete Spike, koje je Hrvatska kupila od Elbita, navodi dnevnik.

... 

S isporukom stanica malo se kasni te se u javnosti izražavala sumnja da će do toga uopće doći. No, sugovornici Jutarnjeg lista tvrde da kašnjenje nije alarmantno i da će s isporukom biti sve u redu.

Navode da je ovo samo početak opremanja Kopnene vojske ovim moćnim naoružanjem. U Glavnom stožeru iskazali su potrebu za opremanjem ojačane bojne ovim sredstvom. Stoga se u sljedećih nekoliko godina planira nabavajoš 20 vozila Patria na koje bi se ugradile ove 30-milimetarske stanice.

U ovom trenutku HV ima 126 vozila Patria. Isporukom ove stanice izraelska vojna industrija na velika se vrata vraća u Hrvatsku nakon neuspješnog pokušaja prodaje borbenog aviona F16 Barak Hrvatskoj. Riječ je o tvrtkama Elbit, koja proizvodi stanicu, iRafael, koja proizvodi rakete Spike, donosi Jutarnji list.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Jutarnji list / Hina

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 411 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr