Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Za svoja je djela bojnik Dragutin Naglaš, uz Spomenicu Domovinskog rata 1990. – 1992., odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te brigadnom Zlatnom plaketom "Grom"

 
Dragutin Naglaš
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Dragutin Naglaš

 

I ove su se godine na godišnjicu pogibije bojnika Dragutina Naglaša u Lepoglavi okupili članovi njegove obitelji, njegovi suborci iz 2. gardijske brigade Gromovi odnosno 1. pješačke bojne 'Crne Mambe', prijatelji, članovi braniteljskih udruga iz Lepoglave i okolice te predstavnici Grada Lepoglave prevođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem.

 

Okupili su se kako bi odali počast jednom od heroja Domovinskog rata, a učinili su to na njegovom počivalištu na groblju u Lepoglavi, kod spomen obilježja podignutog u parku na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta njemu u spomen te u Parku hrvatskih branitelja. 

...

 

Bojnik Dragutin Naglaš poginuo je 11. veljače 1993. godine u bitci za Novigrad

U toj je bitci, u kojoj su se sudarile elitne postrojbe Hrvatske vojske i srpskog agresora, srpski je agresor spriječen da ponovno okupira prostor zadarskog zaleđa iz kojeg je istjeran u prethodnoj hrvatskoj ofenzivi.

Iako je srpska strana angažirala svoje najbolje postrojbe i imala veliku brojčanu prednost u ljudstvu, nije uspjela probiti hrvatsku obranu u kojoj su se, izloženi nadljudskim naporima, posebno istaknuli pripadnici 1. pješačke bojne "Crne Mambe" 2. gardijske brigade čiji je pripadnik bio i Dragutin Naglaš.

 

 

Za svoja je djela bojnik Dragutin Naglaš, uz Spomenicu Domovinskog rata 1990. – 1992., odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te brigadnom Zlatnom plaketom "Grom". Posmrtno mu je dodijeljen čin bojnika.

Na inicijativu suboraca Dragutina Naglaša i u dogovoru s Gradom Lepoglavom gradski park nosi ime hrvatskog viteza Dragutina Naglaša. U parku je postavljena Naglaševa bista.

 

NEKA MU JE LAKA HRVATSKA GRUDA. POČIVAO U MIRU.

Autor: Lorena Tulić

Izvor: DPCM / lepoglava.hr

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 820 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com