Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

12 pripadnika 4. hrvatskog autonomnog tima sredinom travnja odlazi u još jednu međunarodnu operaciju potpore miru u Somaliji

 
ATALANTA
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

ATALANTA

Ukupno 12 pripadnika 4. hrvatskog autonomnog tima (Autonomous Vessel Protection Detachment – AVPD) sredinom travnja odlazi u još jednu međunarodnu operaciju potpore miru u Somaliji ATALANTA (EU NAFOR SOMALIA – OPERATION ATALANTA).

 

Polaznici su uspješnim završetkom obuke tjedana stekli znanja i vještine iz općeg stanja potrebnih za područje operacije i poznavanja glavne misije; temeljnih zadaća sigurnosne zaštite broda, korištenja operativne dokumentacije te primjena mjera sigurnosti u području operacije.

...

Posljednja  provjera  pred odlazak u misiju održana je  10. i 11. ožujka 2020. u splitskoj vojarni “Admiral flote Sveto Letica Barba”  i u akvatoriju srednjeg Jadrana gdje su završno ocjenjivanje AVPD tima proveli članovi Ocjenjivačkog tima Glavnog stožera OSRH na čelu s kapetanom fregate Željkom Dokom.

 

ATALANTA

 

Scenarij vježbe od kojih je dio proveden na obalno ophodnom brodu Hrvatske ratne mornarice OOB-31 „OMIŠ”, obuhvatio je niz mogućih situacija s kojima se pripadnici tima mogu susresti tijekom provedbe misije: procedure nakon dolaska u vojnu bazu u Somaliji, primopredaja opreme i naoružanja u bazi, primopredaja i upoznavanje s teretnim brodom, incident u luci, napad pirata u brzim gumenim čamcima, zbrinjavanje i helikopterska evakuacija ranjenika.

“Obuka je bila izrazito kvalitetna i obuhvatila je sve situacije s kojima će se tim potencijalno susreti tijekom operacije”, kazao je zapovjednik 4. AVPD tima kapetan korvete Sergej Kozmi posebno se zahvalivši svim instruktorima i sudionicima obuke koji su svojim angažmanom pridonijeli kvaliteti cijelog tima.

Čelnik ocjenjivačkog tima kapetan fregate Željko Doko kazao je kako tim izvrsno opremljen, obučen i pripremljen za upućivanje u operaciju ATALANTA.

 

ATALANTA

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 334 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com