Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Ressler: Sve ćemo uspjeti, sve ovo će proći, bitno je da se držimo zajedno

 
Potresi u Zagrebu
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potres u Zagrebu

 

Pripadnici Hrvatske vojske već su drugi dan angažirani u pružanju pomoći Gradu Zagrebu u sanaciji posljedica snažnog potresa koji je glavni grad pogodio u nedjelju, 22. ožujka 2020. godine.

 

Tako je na području grada Zagreba u ponedjeljak, 23. ožujka 2020. angažirano 170 pripadnika Hrvatske vojske koji čiste glavne prometnice u središtu, ali i širem središtu grada Zagreba.

...

Hrvatska vojska trenutno se nalazi na području Gornjeg grada, Zelenog vala i Ilice, a očekuju radove i u Bogovićevoj ulici te Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Potresi u Zagrebu

 

Ressler: Sve ćemo uspjeti, sve ovo će proći, bitno je da se držimo zajedno

„Prioritet nam je bio raščistiti glavne prometnice u užem i širem središtu Zagreba što smo jučer u rekordnom roku i uspjeli napraviti. Danas ulazimo i u haustore i izvlačimo šutu kako bi stanari mogli nesmetano funkcionirati“, rekao je zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadir Dražen Ressler i kazao kako se tijekom današnjeg dana, očekuje i završetak svih radova.

“Izražavam žaljenje zbog svega što se dogodilo u gradu Zagrebu. Imovinu ćemo popraviti, to će se riješiti, ali nakon ovoga najbitnije je da se fokusiramo na onaj najveći i najbitniji problem koji sada imamo, a to je koronavirus. Moramo se zaštititi i bez obzira na to koliko nam je možda sad teško u ovim uvjetima, ostanite doma”, poruka je brigadira Resslera.

“Zaštitite sebe kako biste zaštitili i druge, svaki pojedinac je bitan i mislim da se na to trebamo jako fokusirati. Hvala svim građankama i građanima na iskazanom poštovanju prema Hrvatskoj vojsci, to smo susretali svakodnevno na ulici, prilaze nam, čestitaju i zahvaljuju, to nas pokreće i daje nam snagu na za dalje, ponosni smo. Sve ćemo uspjeti, sve ovo će proći, bitno je da se držimo zajedno”, kazao je brigadir Ressler.

 

Potresi u Zagrebu

 

Hrvatski vojnici poručili: „Spremni smo pomagati Zagrebu od 0 do 24 sata“

Zapovjednik 1. motoriziranog voda Gardijske mehanizirane brigade, poručnik Mihovil Šarić priznao je kako su on i njegove kolege izrazito motivirani da se nastala šteta u gradu Zagrebu sanira u što kraćem vremenskom razdoblju.

“Radit ćemo dokle god je potrebno, ako treba od 0 do 24 sata. Motivirani smo i spremni za rad, naravno to sam i očekivao od nas hrvatskih vojnika i vjerujem da će sve proći u redu”, rekao je poručnik Šarić.

Na kraju, poruka Zagrepčanima je samo jedna: “Ovo su teška vremena, ali nema razloga za strah. Mi kao hrvatski narod pokazujemo najveću snagu u ovakvim najtežim nedaćama. Sve možemo zajedno”.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske u okviru pružanja pomoći građanima Zagreba, u nedjelju, 22. ožujka sudjelovali su i u preseljenju nedonošćadi i opreme iz Petrove bolnice. Također, ispred bolnice Dr. Fran Mihaljević Hrvatska vojska podigla je tri šatora.

 

Potres u Zagrebu

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 255 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com