Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Oštećene objekte prijavite online s fotografijama da nam olakšate eventualni posao"

 
Vatrogasci
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Zbog kompletnog zagušenja hitnih linija, činjenice da ima više od 25.000 prijavljenih oštećenja te nedostatka njima bitnih informacija i bolje procjene, Vatrogasna postrojba Zagreb izradila je je aplikaciju 'Prijave oštećenja za koje je potrebna (žurna) intervencija vatrogasaca'.

 

"Molimo vas da nam prijavljujete samo one objekte na kojima je zbog vrste oštećenja moguća (žurna) intervencija vatrogasaca! Prijavite online s fotografijama da nam olakšate eventualni posao", poručili su zagrebački vatrogasci putem društvenih mreža.

...

Kako je u potresu oštećeno više od 8.000 dimnjaka koji uništavaju krovove, a opasne krhotine padaju na ceste, kažu da je građanima to još jedan razlog za ostati doma, a ukoliko je izlazak iz kuće neizbježan, mole da se hoda dalje od građevina.

Grad Zagreb ranije je objavio, s obzirom na velik broj zbunjujućih i netočnih informacija u nekim medijima, da je za svakog stanovnika Zagreba osiguran smještaj do trenutka sanacije njihova doma.

To se, uz stanovnike centra grada, osobito odnosi na vlasnike obiteljskih kuća stradalih u nedjeljnom potresu, a koje su nakon preliminarnih pregleda statičara označene crvenom ili žutom oznakom (neuporabljivo i privremeno neuporabljivo).

Prema informaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, od ukupno 26.197 oštećenih građevina na kojima su prijavljene štete, čak 9.642 su obiteljske kuće. Crvenom, odnosno žutom oznakom označeno je ukupno 1.900 građevina.

Iz Grada pozivaju građane koji nemaju alternativni smještaj da se javena besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran smještaj u Studentskom domu u Cvjetnom naselju.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 442 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com