Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

komentarPRESS

KOMENTAR
Podjela na lijeve i desne
Služi li se akademik Silobrčić zloupotrebom manipulativne inteligencije?
 
Silobrčić

 

Akademik Silobrčić u razgovoru za Globus tvrdi: Te se svjetonazore može svrstati u „lijeve“ i „desne“. Akademik Silobrčić se služi trikom kada daje ocjenu lijevog i desnog.

 

 

On proglašava desno konzervativnim svjetonazorom dakle zastarjelim, staromodnim, nesklonim novotarijama. Na taj način on kod čitatelja automatski formira, u nesvjesnom dijelu mozga, mišljenje o lijevom svjetonazoru kao modernom, naprednom i jedino pozitivnom.

 

 

Po jugoslavenskom sindromu on želi eliminirati svako drugo mišljenje i svjetonazor. I u daljnjem tekstu razgovora koristi se istim trikom. Pa kaže - konzervativni akademici ne bi nikamo odveli Akademiju, oni bi ju održali takvu kakva jest. Sad je pitanje svih pitanja: a kakva jest to danas akademija?

Akademik Silobrčić se vrlo vješto služi manipulativnom inteligencijom i zloupotrebljava je. Zloupotreba manipulativne inteligencije je jedino svojstvena ljudima. Dok npr. fazan glumi slomljeno krilo da odvuče vuka od svojih mladih, on svojim odgovorima na pitanja sve množi s (–1). Tako sve negativno pretvara u pozitivno i obratno sve pozitivno pretvara u negativno. 


Akademik Silobrčić se služi ovakvom zloupotrebom manipulativne inteligencije zbog svog kukavičluka i osjećaja manje vrijednosti. On i oni se boje jasno i glasno, Urbi et Orbi reći "mi tobožnji lijevi, mi smo ustvari UJDI-novci. Mi želimo natrag gdje nam je bilo toplo i gdje smo bili zaštićeni".

 

Težiti natrag u sistem i svjetonazor koji se urušio sam od sebe i postao preko noći smeće u svijetu i okolici nije ništa drugo nego bolesni, nazadni i konzervativni svjetonazor.


U daljnjem tekstu on kaže o peticiji za Glavaša: "Čvrsto vjerujem da je vjerodostojan samo onaj pravni sustav u kojem su svi pred zakonom jednaki. Peticije u kojima se struci određuje kako bi se morala ponašati, nisu mi prihvatljive."

Pa zar je vjerodostojan pravni sustav kad jedan sud presudi da Perković i Mustač ne smiju biti izručeni Njemačkoj a drugi da moraju biti izručeni? O sudskim presudama za pozdrav "Za dom spremni" da i ne govorim. On kao ne zna da je 2000. godine ukinuta trodioba vlasti, koja traje sve do danas. Stoga nema ni kriterija u sudskoj praksi. I tu je svjetonazor odlučujući, a ne Justicija božica pravde. U slučaju Perković - Mustač je ipak na sreću pobjedu odnijela Justicija ili hrvatski domoljubni svjetonazor.


Na Globusovo pitanje "Zašto Akademija nije, još od Supekova odlaska, uspjela dobiti lijevo čelništvo", on tvrdi: "Jednostavno, većina članova Akademije nije za promjene".


Opet laž na laž! Kako tumačiti onda da je Predsjedništvo HAZU-a odgovorilo OVAKO na inicijativu 200 akademika - "Nema potrebe da Akademija donosi Deklaraciju o zaštiti slobode znanstvenih istraživanja!"

Iz ovog je razvidno da je predsjedništvo HAZU lijevo,  a sam predsjednik im služi kao smokvin list.

komentar

 

 

Foto: Cropix

 

 Autor: Oskar Šarunić

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 230 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com