Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
DORH pokreće istragu
Gdje je novac za inozemne dnevnice?
 

 

DORH - dnevnice

 

DORH je najavio pokretanje istrage nakon nalaza državne revizije koji su pokazali sumnjive isplate inozemnih dnevnica trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića tijekom 2015. Milanovićevi posebni savjetnici, podsjetimo, tvrde kako nikamo nisu putovali niti su dobili bilo kakve dnevnice. 


U SDP-u, čiji je bivši predsjednik Zoran Milanović vodio Vladu kad je došlo do spornih isplata, poručuju kako ne misle da im netko politički podmeće. I oni traže brzu istragu. A Tomislav Saucha, koji je u Milanovićevu kabinetu potpisivao putne naloge, traži istragu do zadnjeg detalja. Tvrdi kako je "itekako pazio tko putuje, kamo i zašto - te da je puno puta znao odbiti putni nalog kada bi procijenio da put nije potreban", kazao je Saucha.

U Mostu pozivaju institucije da odrade svoj posao i koriste se prigodom da podsjete kako već dulje vrijeme, kažu, upozoravaju javnost na lik i djelo Zorana Milanovića. "Sad je gospodin Milanović nešto što predstavlja političku povijest. On nema neku značajniju ulogu i mi se nećemo baviti tim slučajem", izjavio je saborski zastupnik Mosta Maro Kristić.

Antikorupcijski stručnjak Zorislav Antun Petrović smatra da je ovom aferom u bilo kojem scenariju poslana loša poruka građanima, čak i ako se na kraju utvrdi da je riječ o službeničkoj pogrešci. "Jer 300 tisuća kuna je puno pogrešaka, a one se konstantno ponavljaju. Pitanje je može li uopće takva osoba raditi na odgovornom mjestu", kaže Petrović. 

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 211 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr