Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

komentarPRESS

 
Bajić

 

Tko je kriv za neprocesuiranje srbo-četničkih ratnih zločina i procesuiranje hrvatskih zločina u ratu i izmišljenih zločina? Glasine kruže: "kriv je Franjo Tuđman", "kriv je Erdutski sporazum", "kriv je DORH". Nije kriv niti Tuđman niti Erdutski sporazum, a niti DORH.

 

Kriv je Bajić i njegov nasljednik Cvitan, a sve pod dirigentskom palicom SDP-a, njegove koalicijske petorke : HSS-a, IDS-a, LS-a, HNS-a, HSLS-a te Teršeličkinih (ne)vladinih udruga.

 

Govor Franje Tuđmana u Vukovaru 8. lipnja 1997. glasi ovako:

Tuđman u Vukovaru"Prema tome, ovaj vlak za Vukovar zaista je simbol mira, povratka prognanika, stradalnika ovoga rata koji su proveli više od šest godina izvan svojih ognjišta, ali koji su spremni da se vrate i da također PRUŽE RUKU ONIMA KOJI NISU OKRVAVILI SVOJE RUKE KAO RATNI ZLOČINCI. I u tom pogledu ja tražim od njih, ali i od domaćeg srpskog pučanstva, da ne dopusti ekstremistima da kvare te naše namjere, a kao što znate ekstremista ima posvuda, ali je stvar razboritih ljudi da ih onemoguće u interesu većine, u interesu ljudske i božanske ljubavi, u interesu toga da ne dopustimo više zla kakve smo preboljeli, kakve smo preživjeli".

Jasno kazano da se abolicija ne odnosi na srpsko-četničke ratne zločince. Na koncu nigdje na svijetu ratni zločin ne zastarijeva, pa tako ne može ni u Hrvatskoj. Sve da je u Erdutskom sporazumu pisalo da se odnosi i na ratne zločince, a nije nigdje u tom tekstu sporazuma, šestorka je mogla to poništiti. Pogotovo ako znamo da je mogla izglasati u Saboru da je Haaški sud iznad svih naših sudova. Sve kako bi počeo lov na one koji su oslobodili okupirana područja Hrvatske.

DORH kao institucija sam po sebi ne može biti kriv. Može biti samo onaj koji predstavlja tu instituciju. I to imenom i prezimenom. Ne može se suditi DORH-u ali može Mladenu Bajiću i Dinku Cvitanu.

A može im se suditi zato što su se od 2000. god. Bajić i njegov nasljednik Cvitan kasnije pravili ludi pa su u aboliciju uvrstili i srpsko-četničke ratne zločince. Tako smo dobili okvir i podlogu za suicid 2734 branitelja.

Jer boriti se za istinu i pravdu po Bogu i svim zemaljskim zakonima a biti za to kažnjavan i suđen, ne može a ne nastati u mislima kaos, i to ciljani kaos.

Pamet svakom normalnom čovjeku staje nad samo jednom podatku:
U Škabrnji je ubijeno 86 civila. Za taj masakr 86 civila je samo jedna pravomoćna presuda od 6 godina zatvora. To je po svakoj škabrnjanskoj žrtvi prosječno 25 DANA, dok za jednu žrtvu i to nedokazanu Srbija osudi Veljka Marića na 10 GODINA.

Još gore je za Vukovar, Voćin, Berak, Baćin i Cerovljane...

 

komentar

 

 

Foto: 1. Nacional.hr

 Autor: Oskar Šarunić

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 287 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr