Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

8. svibnja 2020. godine od 9 sati otvorena je Knjiga žalosti za preminule pripadnike Hrvatske vojske

 
Knjiga žalosti
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, Trg Petra Krešimira IV/1 u petak, 8. svibnja 2020. godine od 9 sati otvorena je Knjiga žalosti za preminule pripadnike Hrvatske vojske, natporučnika Marka Novkovića i poručnika Luke Jagatića.

 

Natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić poginuli su u padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 u četvrtak, 7. svibnja 2020. godine kod Biljana Donjih.

...

Natporučnik Marko Novković, pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i član akro grupe Krila Oluje, rođen je 1989. u Melbournu u Australiji. Radio je kao nastavnik letenja i demo pilot na avionu Pilatus PC-9M u 392. Eskadrili aviona, 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tijekom svoje letačke karijere na avionima Pilatus PC-9M i Z242L ostvario je oko 800 sati naleta. Za svoj rad pohvaljivan je i ocjenjivan najboljim ocjenama.

Poručnik Luka Jagatić pripadnik je Hrvatske vojske od 2019. godine. Rođen je 1995. godine u Peskovcu, gdje je i živio. Na Hrvatskom vojnom učilištu završio je studij vojnog inženjerstva i dobio čin poručnika. Od rujna 2019. nalazio se na selekcijskom letenju kao kandidat 7. naraštaja kandidata za vojne pilote iz sustava. Nakon uspješno završenog selekcijskog letenja položio je teorijski dio obuke te započeo temeljno letenje na avionu Zlin 242L početkom ožujka 2020. godine. Tijekom svojeg školovanja na avionu Zlin 242L ukupno je ostvario oko 25 sati naleta.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 653 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com