Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Upravo takva žrtva za Domovinu krasila je hrvatske branitelje u Domovinskom ratu"

 
Zapovjedništvo za potporu
 

 

Novosti iz Domovine

 

U vojarni “satnik Josip Zidar” u Velikoj Buni, u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine, obilježena je 14. godišnjica ustrojavanja Bojne za opskrbu Zapovjedništva za potporu.

 

Bojna za opskrbu je postrojba Zapovjedništva za potporu zadužena za prijem, skladištenje, održavanje, čuvanje i distribuciju strateških i operativnih zaliha i pričuva svih klasa materijalnih sredstava.

...

Tom prigodom, svečano je otvorena spomen ploča za stradale pirotehničare tehničke službe – pripadnike Bojne za opskrbu, skupnika Marka Odžaka i nadnarednika Vladimira Vincelja. Ploču su otvorili brat pokojnog skupnika Odžaka, Ivan te dvojica sinova pokojnog nadnarednika Vincelja, Patrik i Domagoj.

Ceremoniji otvorenja spomen ploče nazočili su zapovjednik ZzP-a general-pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Bojne za opskrbu pukovnik Eniz Jakšić, vojni kapelani vlč. Željko Savić i Slavko Rajič te pripadnici Bojne za opskrbu.

 

Zapovjedništvo za potporu

 

 

Zahvala generala-pukovnika Fuzula pripadnicima Bojne za opskrbu

U prigodnom obraćanju general Fuzul zahvalio je pripadnicima Bojne za opskrbu na brizi i trajnom sjećanju za svoje nastradale pripadnike postrojbe. Naglasio je ulogu vojnog poziva, žrtve koju vojnik podnosi ili je spreman u svakom trenutku podnijeti istaknuvši kako je „Upravo takva žrtva za Domovinu krasila hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, ali i pripadnike Hrvatske vojske koji su savjesno i požrtvovno obavljali svoje redovne dužnosti u miru“.

Poslije otvorenja spomen ploče vlč. Željko Savić, vojni kapelan, u nazočnosti pripadnika postrojbe održao je misu za nastradale i preminule pripadnike Bojne te sve poginule hrvatske branitelje.

Nadnarednik Vladimir Vincelj u Hrvatskoj vojsci je obnašao dužnost pirotehničara tehničke službe i zapovjednika Desetine za održavanje klase V. Smrtno je stradao 29. lipnja 2010. godine tijekom obavljanja zadaća uništavanja otpisanog UbS-a na stalnom mjestu za uništavanje „Oštarijski Dolovi“. Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS 21. srpnja 2011. godine posmrtno ga je odlikovao Redom Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana kao časnim znakom vječnog spomena poginulom za hrvatsku državu u iznimnim okolnostima u miru.

Sklupnik Marko Odžak u Hrvatskoj vojsci je obnašao dužnost pirotehničara tehničke službe. Smrtno je stradao 10. srpnja 2013. godine tijekom obavljanja zadaća čišćenja i sanacije terena, a nakon tehničke nesreće u Vojno-skladišnom kompleksu „Pađene“ kod Knina. Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS 26. srpnja 2013. godine posmrtno ga je odlikovao Redom Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana kao časnim znakom vječnog spomena poginulom za hrvatsku državu u iznimnim okolnostima u miru.

 

Zapovjedništvo za potporu

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 282 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com