Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Izgradnja tog važnog međudržavnog mosta započela je 2016. godine

 
Most Svilaj
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Most preko Save kod Svilaja završen je u cijelosti, objekt je bez uvjetnih primjedbi prošao tehnički pregled nakon čega slijedi izdavanje uporabne dozvole, dok će puštanje u promet biti po dovršetku radova na dijelu trase u Bosni i Hercegovini, priopćili su u petak iz Hrvatskih autocesta (HAC).

 

Izgradnja tog važnog međudržavnog mosta započela je 2016. godine, a most je zajednička investicija Republike Hrvatske (Hrvatske autoceste d.o.o.) i Bosne i Hercegovine.

...

Vrijednost izvedenih radova je 171,8 milijuna kuna s tim da na temelju međudržavnog sporazuma svaka država financira projekt s udjelom od 50 posto. Udio Republike Hrvatske u investiciji tako iznosi 85,9 milijuna kuna, od čega je 58 posto sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije, odnosno Instrumenta za povezivanje Europe (CEF).

Radove na izgradnji mosta izvodila je tvrtka Hering.

Građevina je ukupne duljine 660 i širine 29 metara, sastoji se od dva zasebna objekta (uzvodni i nizvodni) od kojih svaki ima tri vozna traka.

Most se nalazi na koridoru Vc Budimpešta - Beli Manastir - Osijek - Sarajevo – Ploče, na autocesti A5, dionici Sredanci - granica BiH. Ujedno je kontaktna točka autocestovne mreže Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Značajan dio teretnog prometa s graničnog prijelaza Slavonski Brod - Brod, preselit će se na granični prijelaz Svilaj, što će rezultirati velikim rasterećenjem prometa na samom graničnom prijelazu kao i prometnog opterećenja kroz Slavonski Brod.

Omogućit će se i funkcionalnost koridora Vc, bolja prometna povezanost RH i BIH kao i integracija u mrežu TEN-T, kažu u HAC-u.

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 405 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com