Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Najava vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave

 
Vukovar
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je Vukovaru nastavak projekta "Pokloni mi osmijeh", vrijednog gotovo 4,9 milijuna kuna, kojim će se zaposliti 55 teško zapošljivih žena, najavio je u utorak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 

Riječ je o projektu u okviru otvorenog trajnog poziva za dodjelu bespovratnih EU-ovih sredstava u sklopu većega projekta "Zaželi - Program zapošljavanja žena - faza II".

...

Projekt ukupne vrijednosti 4.877.060 kuna provodit će se na području Vukovara, a u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda na rok od 18 mjeseci, rekao je Penava na konferenciji za novinare.

Projektom će se zaposliti 55 teško zapošljivih žena na poslovima potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Svaka bi žena brinula kroz 12 mjeseci o šest domaćinstava, odnosno sve zajedno o 330 kućanstava na području grada.

Za sve korisnike programa osigurat će se paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potreba, a za 20 žena ciljane skupine osigurat će se i dodatne edukacija i prekvalifikacija, kako bi bile konkurentne na tržištu rada.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, kako bi se ublažio rizik od siromaštva i potaknula socijalnu uključenost te povećala razina kvalitete života.

Autor: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 543 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com