Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Arheolozi pronašli 24 grobnice

 
Šibenik
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U sklopu rekonstrukcije kanalizacijske i vodovodne mreže, koju izvodi šibenska tvrtka Vodovod i odvodnja, u blizini crkve sv. Frane otkriveno je groblje iz 15. stoljeća.

 

Arheolozi su pronašli 24 grobnice nakon što je prošli tjedan kod crkve sv. Frane počela rekonstrukcija kanalizacijske i vodovodne mreže koju izvodi šibenska tvrtka Vodovod i odvodnja.

...

Radovi na rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže odmah su zaustavljeni te je za istraživanje nalazišta angažirana tvrtka Delmat Galiot iz Splita.

Arheolozi Josip Galiot i Tomislav Pušić rekli su da su naišli na groblje, najvjerojatnije iz 15. stoljeća, koje se koristilo do 1828. godine, kada je Austro-Ugarska donijela odluku da nema više ukapanja u gradovima pa su pokojnike ukapali na groblju sv. Ane kod tvrđave sv. Mihovila. Također su rekli da su to obiteljske grobnice te kako nemaju nikakvih podataka o kojim se osobama radi. Dodali su da će, nakon što sve istraže, nalaze predati Muzeju grada Šibenika. 

Istaknuli su kako sve ovisi o tome što će još pronaći te da planiraju raditi još dvadesetak dana. Sve će istražiti, izvaditi sve kosti, pregledati ih i predati u Muzej zajedno sa svim nalazima unutar grobova, rekli su arheolozi i dodali da je dalje odluka na konzervatorima, ali misle da će se grobnice uklanjati zbog projekta Aglomeracije.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 297 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com