Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Hrvatska vojska izgradila ukupno 51 šator kod zdravstvenih ustanova

 
Hrvatska vojska
 

 

PRESS

 

 

 

Pripadnici Hrvatske vojske od samog početaka izbijanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj aktivno sudjeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske, a od ožujka do listopada 2020. godine postavili su ukupno 51 šator pored zdravstvenih ustanova za potrebe obavljanja trijažnih postupaka u vrijeme trajanja pandemije koranavirusa.

 

Uz pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske izgradnjom ekspedicijskih kampova i šatora koji služe kao dodatni kapaciteti za eventualni smještaj oboljelih ili za potrebe obavljanja trijažnih postupaka, pomoć pruža i vojno zdravstveno osoblje – pripadnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu koji se mogu angažirati kao pomoć županijskim Zavodima za javno zdravstvo i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

...

Na aktivnostima izgradnje ekspedicijskih kampova i podizanja šatora do sada je sudjelovalo ukupno 221 pripadnik Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom i to, 20 šlepera/kamiona, 8 viličara, 14 kombija te 15 agregata za zagrijavanje šatora.

Tako je do sada, Hrvatska vojska ispred KB Dubrava Zagreb postavila pet šatora ekspedicijskog kampa, 20 šatora tipa Alaska; dva zapovjedna šatora tipa M70, 215 ležaja te je izgradila tunel koji povezuju šatore u kampu s bolnicom. Kod Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu postavljena su tri šatora tipa Alaska sa 30 ležaja, a kod KBC Zagreb – Rebro postavljana su tri grijana šatora iz Ekspedicijskog kampa. Pored KBC Sestre milosrdnice Zagreb – Vinogradska pripadnici Hrvatske vojske postavili su 11 šatora tipa M70, a kod Veterinarske bolnice Sveučilišta u Zagrebu postavili su tri šatora također tipa M70.

U splitskom Kliničkom bolničkom centru Križine Hrvatska vojska postavila je dva šatora tipa Alaska sa 20 ležaja. kod zadarske Opće bolnice postavljena su dva grijana šatora tipa Alaska i 20 ležaja, a kod Opće bolnici Šibenik postavljen je jedan grijani šatora tipa Alaska.

 

 

Također, pružena je potpora Stožeru Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije ustupanjem 100 vojničkih kreveta u Spaladium Areni Split i 10 kreveta Crvenom križu Vrgorac. Za potrebe karantene u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ustupljen je na privremeno korištenje hotel „Galeb“ u Kuparima s pripadajućom opremom.

Brzom i učinkovitom reakcijom diljem Hrvatske, pripadnici Hrvatske vojske svojom organiziranošću i profesionalizmom pokazali su kako su na raspolaganju uvijek kada je to građanima Republike Hrvatske potrebno.

„Hrvatska vojska još jednom je pokazala važnost brzine i zajedništva, kao i smjer u kojem se i dalje vrlo odgovorno moramo nastaviti kretati ukoliko se želimo uspješno suočiti sa svim izazovima koji se pred nama nalaze. Hvala Hrvatskoj vojsci što je uvijek na raspolaganju domovini!“ poručio je ministar obrane Mario Banožić, osvrnuvši se na pruženu pomoć Hrvatske vojske civilnim institucijama tijekom pandemije, istaknuvši kako će Hrvatska vojska i dalje biti na raspolaganju i spremna pomoći građanima kad god zatreba.

Pripadnici Hrvatske vojske potporu institucijama Republike Hrvatske pružaju temeljem zahtjeva zdravstvenih ustanova te županijskih i lokalnih stožera civilne zaštite u Republici Hrvatskoj i u skladu sa Odlukom ministra obrane Republike Hrvatske i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OSRH.

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 403 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com