Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

ZzP

"Vigorous Warrior" najveća je vježba medicinskih postrojbi u povijesti NATO saveza
Pripadnice ZzP-a sudjelovale na vježbi 'Vigorous Warrior 19'
Vigorous Warrior
 
 

PRESS

 

 

NATO vježba "Vigorous Warrior 19" održana je od 1. do 15. travnja 2019. godine u Rumunjskoj, u organizaciji NATO Centra izvrsnosti za vojnu medicinu (NATO Center of Excellence for Military Medicine), Glavnog stožera OS Rumunjske i Medicinskog direktorata Ministarstva obrane Rumunjske.

 

Ovogodišnja vježba "Vigorous Warrior" najveća je vježba medicinskih postrojbi u povijesti NATO saveza, u kojoj je sudjelovalo više od 2.500 pripadnika iz 39 NATO i partnerskih zemalja, organiziranih u 54 ustrojbene zdravstvene cjeline.

...

U vježbi su sudjelovale tri pripadnice Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH. U ulozi NATO MEDEVAL (Medical Evaluation) ocjenjivača sudjelovale su zamjenica zapovjednika Vojnog zdravstvenog središta pukovnica Ružica Pavić-Kevrić, dr.med. kao viša nacionalna predstavnica i glavna medicinska sestra Odjela za primarnu zdravstvenu zaštitu Vojnog zdravstvenog središta natporučnica Valentina Malović.

Instruktorica u Odjelu za obuku zdravstvene službe Vojnog zdravstvenog središta pukovnica Vesna Majić, dr.med. sudjelovala je u EXEVAL (Exercise Evaluation) komponenti vježbe.

Pukovnica Pavić-Kevrić izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem u vježbi: "Osobita mi čast bila doprinijeti svojim profesionalno medicinskim iskustvom, i u timu s kolegicama, provedbi ove, po mnogo čemu povijesne vježbe sa stanovišta nacionalnog predstavnika".

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

U vježbi "Vigorous Warrior 19" sudjelovale su kopnene, zračne i mornaričke snage. Aktivnosti kopnenih snaga najvećim su se dijelom odvijale u Nacionalnom združenom centru za obuku (National Joint Training Centre) "Getica" u Cincuu, zračne snage djelovale su u 71. zrakoplovnoj bazi u Campia Turziiju, a mornaričke u Constanti u crnomorskoj regiji.

Važan doprinos provedbi vježbe dale su i civilne zdravstvene organizacije, među kojima Rumunjski nacionalni zdravstveni centar za krizna stanja (SMURD), NATO Euro-Atlantski koordinacijski centar za odgovore na katastrofe (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Center) i Mađarska nacionalna spasilačka služba (HUNOR). Od nevladinih organizacija sudjelovao je Malteser International, humanitarna agencija Suverenog viteškog malteškog reda.

Serija vježbi "Vigorous Warrior" jedina je združena i multinacionalna vježba zdravstvenih snaga svih razina zdravstvenog zbrinjavanja NATO članica i partnerskih zemalja, koja se u organizaciji NATO Centra izvrsnosti za vojnu medicinu i zemlje domaćina održava u kontinuitetu od 2011. svake druge godine u jednoj od zemalja članica.

Vježba "Vigorous Warrior" pruža jedinstvenu priliku da se testiraju medicinski odgovori na vojne incidente, od vatre lakog naoružanja do izloženosti zračenju, a ciljevi vježbe su odgovoriti na najrelevantnija pitanja i provoditi vježbe iz vojno-medicinskog područja u multinacionalnom okruženju te pod okriljem NATO-a.

 

Vigorous Warrior

Foto: 1. OSRH / Pavić-Kevrić

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 209 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com