Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Kroz 1. samostalnu bojnu “Marijan Baotić” prošlo je 1100 branitelja od kojih je 38 poginulo, a 298 ih je ranjeno

 
HOS
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu gdje je prije Domovinskog rata bio Omladinski dom u kojem se na početku rata bio Stožer HOS-a, u Vinkovcima je u ponedjeljak obilježen Dan Udruge HOS-a 1. samostalne bojne “Marijan Baotić”.

 

U spomen na članove HOS-a Darka Rušanca, Vladu Kneževića i Ivicu Bošnjaka, poginule 1. ožujka 1992. u nerazjašnjenoj eksploziji u podrumu Omladinskog doma u središtu Vinkovaca, vijence su položili i svijeće zapalili njihovi suborci, članovi obitelji, izaslanstva HSP-a, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

...

Predsjednik Udruge HOS-a 1. samostalne bojne “Marijan Baotić” iz Vinkovaca Ivica Zupković istaknuo je kako se eksplozija u podrumu Omladinskog doma dogodila 1. ožujka 1992., a toga je dana bio najavljen i posjet tadašnjeg predsjednika HSP-a i zapovjednika HOS-a Dobroslava Parage Vinkovcima.

"Poginulo je troje naših pripadnika, a ranjeno njih osam. Za eksploziju nisu krivi Srbi, već Hrvati", ustvrdio je Zupković i rekao da će Udruga tražiti da se odgovorni za podmetanje eksploziva u Omladinskom domu procesuiraju i kazne.

Kroz 1. samostalnu bojnu “Marijan Baotić”, koja je djelovala na bojištu Jarmina – Nuštar – Mala Bosna – Otok – Komletinci – Vrbanja i pokrivala 40 kilometara bojišnice koja je neprestano bila pod topničkim napadima i udarima, prošlo je 1100 branitelja od kojih je 38 poginulo, a 298 ih je ranjeno.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 279 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com