Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Hrvatska je visoko cijenjena saveznica NATO-a i drago mi je što sam u Hrvatskoj"

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u MORH-u
 
Stoltenberg
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas, 8. listopada 2018., primio je u Ministarstvu obrane glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga, u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

 

U čast dolaska Glavnog tajnika NATO-a, ispred Ministarstva obrane upriličena je svečana ceremonija dočeka pripadnika Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske.

...

Ministar Krstičević i glavni tajnik NATO-a razgovarali su o aktualnim temama i izazovima u kontekstu prilagodbe Saveza na postojeće sigurnosne izazove.

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo posjetom glavnog tajnika NATO-a Republici Hrvatskoj, neposredno nakon održanog redovnog sastanka ministara obrane NATO-a u Briselu. Krstičević je tom prilikom istaknuo:  "Ogroman je doprinos pripadnika Hrvatske vojske u NATO misijama i operacijama, koji prenose svoje iskustvo iz  Domovinskog rata".

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Također, istaknuo je kako je Hrvatska odgovorna članica NATO-a koja je povećala izdvajanja za obranu te je predviđen značajan porast i u predstojećem razdoblju.


Ministar Krstičević upoznao je glavnog tajnika NATO-a i s održavanjem vojne vježbe Velebit 18 – Združena snaga, koja će se održati slijedećeg tjedna u Hrvatskoj. "Hrvatska vojska nastaviti s modernizacijom i razvojem interoperabilnosti, da Hrvatska i dalje bude faktor stabilnosti na ovim prostorima", zaključio je Krstičević.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pohvalio je Hrvatsku vojsku za angažman i sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama, osobito u NATO  aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP) u Litvi i Poljskoj i u NATO operaciji Sea Guardian.

Također, Stoltenberg je izrazio zadovoljstvo što će u Hrvatskoj biti smješteno Multinacionalno središte za obuku helikopterskih posada za provedbu zadaća specijalnih zračnih snaga. "Hrvatska je visoko cijenjena saveznica NATO-a i drago mi je što sam u Hrvatskoj", istaknuo je Stoltenberg.

U sklopu posjeta Hrvatskoj, glavni tajnik NATO-a sastao se i s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. 

 

Foto: MORH/J.Kopi


Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 186 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com