Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi!" - do 21. listopada

'Bučijada' u Ivanić-Gradu
 
Bučijada
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Ivanić-Gradu se do 21. listopada održava tradicionalna 14. po redu 'Bučijada', ove godine pod motom Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi! 

 

Riječ je o najposjećenijoj turističko-gospodarskoj i gastronomskoj manifestaciji u Hrvatskoj posvećenoj buči, koja će svečano biti otvorena u subotu u 11 sati.

...

Okosnica 'Bučijade' i ove je godine prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča te ostalih eko-etno proizvoda. Posjetiteljima će se predstaviti više od 200 izlagača, od toga preko 30 proizvođača bučinog ulja, 80 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 20-ak ekoloških poljoprivrednih gospodarstava.

U organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske održat će se stručni skupovi na teme Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti  te Brendiranje bučinog ulja kao suvenira kontinentalne Hrvatske.

Za vrijeme trajanja 'Bučijade' gradski park se pretvara u mjesto neiscrpne inspiracije za umjetnike i kreativce, koji će i ove godine izložiti instalacije i skulpture od buče. Dok će najmlađi posjetitelji moći uživati u brojnim zabavno edukativnim sadržajima, kao što su vožnja Buča kočijom, Bučko vlakićem te u radionicama Vatrogasne bučijade za mališane, zabave neće nedostajati niti odraslima.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Bit će dječjih predstava, izložbi, koncerata, etno programa, kutka za kulinare, tematskih šetnji Ivanić-Gradom uz turističkog vodiča. Za one posjetitelje koji će željeti saznati nešto više o gradu i njegovoj kulturno povijesnoj baštini bit će organizirani interpretacijski razgledi grada, crkve i gradskog muzeja,uz turističko vodstvo. Posjetitelji će moći kušati i autohtone sorte vina škrlet na corneru ŠkrCo istoimene udruge ili bučino pivo Pivovare Crafter's.


Danas će se u gradskome parku otvoriti Park skulptura i instalacija od buča, a večer će završiti uz koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. U subotu u 11 sati bit će svečano otvorenje 14. Bučijade, uz cjelodnevni program koji će se odvijati na glavnoj pozornici i više lokacija u gradu, a večer će završiti koncertom T.B.F.-a. U nedjelju će se program odvijati pod budnim okom voditelja Bučijade Frane Ridjana te kume ovogodišnje manifestacije Karmele Vukov Colić.

Za posjetitelje iz Zagreba u subotu i nedjelju bit će organiziran turističko-izletnički vlak Bučko-express.

 

 

Foto: 1.  scrshot HRT


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 215 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com