Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Treba Boga tražiti, ljubiti i jedino Njemu služiti"

Blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH
 
blagoslov
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Tradicionalni obred Božjeg blagoslova Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH održan je u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u predvorju MORH-a, a predvodio ga je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan.

 

Blagoslovu je prisustvovao potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državni tajnici i pomoćnici ministra obrane te drugi djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH.

...

Svim pripadnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH vojni ordinarij monsinjor Bogdan zaželio je sreću i blagostanje za Božić i u Novoj godini te zazvao božji blagoslov za sve djelatnike i poginule hrvatske branitelje koji su dali živote za slobodu Hrvatske te preminule djelatnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH. 

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

"I danas i ovih dana dok jedni drugima izražavamo iskrene čestitke za Božić i Novu godinu, u te jednostavne riječi upućujemo i molitvu za božji blagoslov i svako dobrotu duše i tijela u vremenu i godini ispred nas".

Uz blagoslovnu molitvu, monsinjor Bogdan osvrnuo se na rođenje Isusa Krista i zajedništvo tijekom adventa i pripreme za Božić. 

"Isusovo rođenje, život i djelo je ogromna novina koja nadilazi vjerničke i crkvene okvire. Isus je bitno utjecao i utječe na tijek ljudske povijesti sve do naših dana. Bog slijedi čovjeka na svim njegovim životnim putovima. Bog je stvorio sva dobra radi čovjeka, a čovjek za život treba zazivati božju mudrost i blagoslov, treba Boga tražiti, ljubiti i jedino Njemu služiti", poruka je monsinjora Bogdana. 

Obred Božjeg blagoslova prostorija MORH-a i Glavnog stožera OS RH održava se, već tradicionalno, svake godine.

 

Foto: 1.MORH / M. Čobanović


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 188 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com