Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

Nastavak procesa modernizacije Hrvatske vojske

Prezentacija prijedloga novog ustroja Hrvatske vojske Vladi RH
 
HV
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov s najvišim predstavnicima Oružanih snaga u četvrtak, 17. siječnja 2019. godine prezentirat će prijedlog novog ustroja Hrvatske vojske Vladi Republike Hrvatske.

 

U skladu s prijedlogom novog ustroja Hrvatske vojske bit će donesena Odluka o veličini, sastavu i mobilizacijskom razvoju Oružanih snaga, koju donosi predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o obrani (Članak 7, stavak 1., točka 5). Novi prijedlog ustroja Oružanih snaga također je prezentiran predsjednici Republike i vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga.

...

U protekle dvije godine u mandatu ove Vlade značajno je povećan obrambeni proračun, promijenjeni su zakoni i donesene brojne mjere kojima su poboljšana materijalna prava i uvjeti života i rada pripadnika Hrvatske vojske. Također, prepoznata je potreba prilagodbe postojećeg ustroja Hrvatske vojske kako bi bila još bolja, suvremenija i učinkovitija u provedbi svojih zadaća.

Novi prijedlog ustroja Hrvatske vojske nastavak je procesa modernizacije Hrvatske vojske i logičan slijed započet 2016. godine, kada je počela izrada nove Strategije nacionalne sigurnosti.

Strategija nacionalne sigurnosti donesena u srpnju 2017. godine prepoznala je obranu kao važnu sastavnicu sustava domovinske sigurnosti koja svojim resursima značajno pridonosi njegovoj izgradnji i provedbi, a u prošloj godini izrađen je i novi Strateški pregled obrane.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto: 1. Hrvoje Jelavic/PIXSELL


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 196 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr