Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Branitelji

Osvrt i priopćenje na nedavnu provokaciju i fizički napad na trojicu mladih vojaka
Branitelji: Ne vrijeđajte pripadnike pobjedničke Hrvatske vojske
 
Crne Mambe
 
 

PRESS

 

 

 

ŠTO SU TREBALI ČINITI?

 

Nedavni događaj tučnjave u Benkovcu, u kojem su sudjelovala i tri pripadnika Hrvatske vojske,  pobudio je veliki interes pojedinih medija. Za sam događaj tako su okrivili tri mlada vojaka, dočekavši ih "na nož", plasirajući neprovjerene informacije i ne čekajući rezultat istrage Vojne policije.

 

Šokirani ovakvim "novinarstvom", branitelji iz Udruge ratnih veterana Domovinsknog rata "Crne Mambe", kao i Zajednice VOMP-a HV-a i Zajednice UVVPDR-a RH, uputili su dopis ministru branitelja Tomi Medvedu u kojem iskazuju svu bezrezervnu podršku trojici mladih vojaka i osuđuju čin mržnje i napad na Hrvatsku vojsku.

...

Prije samog dopisa/priopćenja, koje prenosimo u cijelosti, podsjetimo se samog događaja.

 

Tučnjava je izbila u jednom kafiću na Šetalištu kneza Branimira. Na jednoj strani bila su dva 27-godišnjaka iz Benkovca, a na drugoj vojnici stari 22, 23 i 28 godina.

Sudionici su zaradili lakše tjelesne ozljede i nitko nije zatražio medicinsku pomoć.

Dvojac iz Benkovca zadržan je u pritvoru, dok je vojnike privela Vojna policija.

 

 

Provest će se stegovni postupak

O incidentu se oglasio i MORH.

"Možemo Vas izvijestiti da su u događaju koji navodite sudjelovala tri pripadnika OS RH te će sukladno zakonskim odredbama protiv njih biti proveden stegovni postupak.

Prema djelatnim vojnim osobama i drugim sudionicima navedenog događaja postupaju policijski službenici nadležne PU, zbog remećenja javnog reda i mira. S obzirom da su u događaju sudjelovale i vojne osobe, policija je u skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima, čl. 19., obavijestila Vojnu policiju koja je izašla na teren.

Naime, sukladno Zakonu o obrani i Zakonu o službi u Oružanim snagama RH te Pravilniku o vojnopolicijskim poslovima, za djelatne vojne osobe nadležna je Vojna policija", objasnili su iz MORH-a. 

 

 

PRIOPĆENJE (DOPIS UPUĆEN MINISTRU MEDVEDU) ZA JAVNOST

URVDR "CRNE MAMBE", Zajednica VOMP HV i Zajednica UVVPDR RH

 

"Mi hrvatski branitelji, ne možemo se oteti dojmu na kakav je perfidan način nastala haranga na našu trojicu ponositih mladih vojaka, koji su samo u civilu izišli vani iz vojarne u Benkovcu,  nakon svih vojničkih obavljenih zadaća koje su pred njih bile postavljene.

Trojica ponositih hrvatskih vojnika, jedan od njih je i sin poginulog hrvatskog branitelja, imali su svoje slobodno vrijeme koje su samo željeli mirno provesti zajedno se družeći.

Ali dogodilo se nešto što u hrvatskoj nije neuobičajena stvar, dogodila se provokacija od strane dvojice dokonih osoba pravoslavne vjeroispovijesti kojima se zasigurno nije dopalo to što tri mlada hrvatska vojnika dolaze u isti kafić da bi se malo osvježili i popričali o svemu urađenom u vojarni ali i o svojim životnim željama i ostvarenjima u budućnosti. No, to je zasmetalo dvojici koji su im dobacivali jako uvredljive i ponižavajuće psine, između ostalog „evo mladih ustaša“ i još neke druge.
Naši ponosni mladići su sve to šutke promatrali i sjeli su bez da su ikom išta odgovorili. Jer oni su hrvatski vojnici. Oni su ponosni. Oni su budućnost hrvatske sigurnosti. 
 
Nastavljale su se provokacije od dvojice koji nisu prestajali sa dobacivanjima i uvredama na nacionalnoj osnovi. Mladi hrvatski vojnici su bili suzdžrani do kraja ali kad su osjetili da su ugroženi fizički, oni su jednostavno kao što bi i svatko drugi u toj neugodnoj situaciji koju su izazvala dvojica provokatora, branili sebe i svoje dostojanstvo.

Samim tim se nakon bezazlenog komešanja stvar riješila i provokatori su prestali kad su vidjeli da će im se pružiti otpor.

Međutim, mediji željni i gladni ovakvih „senzacija“ digli su prašinu sa pompoznim naslovima i raspisali se po njihovom dobro uhodanom načinu, na osnovu „rekla kazala“. Niti jedan medij nije objavio pravu i istinitu vijest, na što smo već naučili kad su hrvati i hrvatski interesi u pitanju. U ovom slučaju trojica mladih hrvatskih domoljuba koji su se odlučili ostatak života posvetiti sigurnosti svoje Hrvatske.

 

Stoga dajemo punu potporu našim mladim vojnicima koji nisu uradili ništa loše, što bi sutra moglo utjecati na njihove vojne karijere te im ovim putem poručujemo; postupili ste potpuno ispravno ne dajući se isprovocirati od dvojice provokatora koji su to i željeli samo kako bi vam naudili u vašem budućem životu.

Apeliramo na MORH da se našim mladim vojnicima ne naudi u bilo kojem slučaju jer iz naših dobro provjerenih izvora, naši dečki nisu ništa skrivili da bi se ne daj Bože sutra nad njima proveo nekakav stegovni postupak i slično. Sva krivnja je na dvojici provokatora koji nisu uspjeli u svojoj perfidnoj nakani do te mjere isprovocirati naše mlade dečke koji su u ovom slučaju potpuno nevini i mi ih kao hrvatski branitelji iz Domovinskog rata ovim putem pozdravljamo i želimo im dugo služenje našoj Domovini koju smo im mi kao hrvatski branitelji u krvavom ratu protiv velikosrpskog i jugokomunističkog agresora svojom pobjedom osigurali."

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: DPCM

Autor: Mario Mehaković

Izvor: URVDR "Crne Mambe"

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com