Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
HRVATSKA

"Semper primus" – Uvijek prvi

Započela obuka Puma u Varaždinu
 
Pume
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U varaždinskoj vojarni 7. gardijske brigade Puma prošlog su tjedna pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade započeli obuku obučavatelja te integracijsku obuku vojnika.

 

U naredna četiri tjedna obuku će prolaziti mladi dočasnici te njihovi kolege vojnici pod nadzorom i vođenjem nadnarednika Željka Babunića i desetnika Tomislava Tunjića.

...

Obuku obučavatelja polaze skupnici, odnosno dočasnici tek pristigli s izobrazbe za razvoj vođa, koji će se tijekom tog procesa upoznati s glavnim zadaćama koje ih očekuju u postrojbi. Riječ je o obuci kojom se stvaraju temelji za daljnji profesionalni razvoj na dužnostima zapovjednika vozila.

S druge strane, njihovi mlađi kolege ušli su u proces integracijske obuke. Mladi će se vojnici u naredna četiri tjedna razvijati na psihološkom, taktičkom i motoričkom planu te se na taj način integrirati u postrojbu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Tim povodom, a u svijetlu početka života i rada 2. mehanizirane bojne Pume u Varaždinu, za pripadnike postrojbe organizirano je predavanje vezano uz povijest postrojbe te njihovo djelovanje tijekom Domovinskog koje su održali predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ Robert Puja te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ispostave Varaždin Krasnodar Kišur.

Svojim predavanjima kroz povijesne činjenice i vlastita svjedočanstva pokušali su prenijeti povijest postrojbe "Puma" te njihov utjecaj na tijek Domovinskog rata i stvaranje moderne i neovisne Republike Hrvatske.

Samo predavanje održalo se u Varaždinu u kapelici sv. Jurja, sveca koji je ujedno i zaštitnik 7. gardijske brigade.

Planirano je da navedeno predavanje preraste u tradiciju u kojoj će se na nove djelatnike prenositi povijest i duh ove legendarne postrojbe i koje će predstavljati temelj svijesti i identiteta svih novih djelatnika koji će svoju karijeru nastaviti u Varaždinu, u skladu s geslom Puma, "Semper primus" – Uvijek prvi.

 

Pume

 

Foto: 1. OSRH / D. Škvarić; D. Varošanec

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 313 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com