Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Jedna od naših najvažnijih zadaće je ulaganje u mlade ljude"

U Velikoj Gorici uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarima
 
Stipendisti
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U Zrakoplovno tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici u utorak, 26.veljače 2019.,  pomoćnik ministra obrane za ljudske potencijale Zoran Piličić uručio je ugovore o stipendiranju učenicima koji se obrazuju za deficitarno zanimanje zrakoplovnog tehničara za potrebe Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

Tom prigodom pomoćnik ministra Piličić izrazio je zadovoljstvo suradnjom i uručivanjem ugovora.

...

Podsjetio je kako je u fokusu sustava uvijek čovjek te kako su sadašnji i budući djelatnici najveća vrijednost obrambenog sustava: "Jedna od naših najvažnijih zadaće je ulaganje u mlade ljude pa tako i u vas, koji ste naša budućnost i koji ćete jednoga dana održavati svu zrakoplovnu tehniku."

Naglasio je i kako kroz ovu potporu mladima žele osigurati radna mjesta, što dokazuje činjenica kako su prijašnji stipendisti odmah po završenju školovanja pronašli svoje mjesto u sustavu MORH-a i OSRH.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Nazočnima se obratio i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, koji je spomenuo kako je MORH od ranije prepoznat kao dobar poslodavac te istaknuo kako su ugovori o stipendiranju još jedan poticaj mladim naraštajima da svoju karijeru razvijaju u velikoj obitelji pripadnika ratnog zrakoplovstva. "Raduje nas činjenica da su mladi ljudi prihvatili  ponudu MORH-a i odlučili ući u svijet zrakoplovstva, i to u područje zrakoplovne tehnike koja je temelj svakog letenja, a posebice vojnog," zaključio je general Mikić.

Ravnatelj škole Vedran Šarac zahvalio se svim prisutnima i naglasio kako su stipendije nadogradnja dosadašnje suradnje koja se odvija putem praktične nastave koje učenici pohađaju u postrojbama HRZ-a, izrazivši želju za nastavkom suradnje i u budućnosti.

Ugovore je primilo 13 polaznika škole, među kojima i jedna učenica. Ivona Vedriš učenica je trećeg razreda škole i raduje se budućnosti koja je čeka po završetku školovanja: "Potpisivanjem ove stipendije pružena mi je sjajna prilika, radujem se poslu koji me čeka u Hrvatskoj vojsci."

Krajem 2018. godine 30 učenika stipendista 4. razreda šk. god. 2017./2018. uspješno je završilo školovanje i reguliralo dragovoljno vojno osposobljavanje te su primljeni u djelatnu vojnu službu. Svi su raspoređeni u postrojbe HRZ-a na dužnosti zrakoplovnih mehaničara. Jedan od njih je i vojnik Karlo Vargek, koji je također nazočio svečanosti i prenio svoje iskustvo: "Stipendijom su mi se otvorila vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, zaista sam ponosan i sretan što imam priliku biti dio jedne od najboljih grana Hrvatske vojske."

 

HRZ

Foto:  MORH / M. Čobanović

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 298 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr