Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Nabava borbenih zrakoplova biti će ogroman tehnološki iskorak za HV"

 
Borbeni avioni
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Ministar obrane Damir Krstičević nakon usvajanja Godišnjeg izvješća o obrani u četvrtak je kazao da je Vlada i dalje odlučna riješiti strateško pitanje nabave borbenih zrakoplova te da o tome razgovara sa Švedskom i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

 

Nakon što je na sjednici Vlade prihvaćeno Godišnje izvješće o obrani za prošlu godinu, Krstičević se osvrnuo na postignuto te je istaknuo da Vlada u svom mandatu sustavno i organizirano jača i modernizira Hrvatsku vojsku.

...

"Mislim da smo joj vratili sjaj iz Domovinskog rata, i mislim da se naši vojnici zaista dostojanstveno osjećaju", kazao je nakon sjednice Vlade dodavši da je Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu poslije 28 godina vraćen zrakoplov Rudolfa Perešina.

Smatra i da je borbeno zrakoplovstvo potrebno Hrvatskoj i njenim budućim generacijama, te da će nabava borbenih zrakoplova biti ogroman tehnološki iskorak za HV.

Krstičević je potvrdio da se nakon propalih razgovora s Izraelom o nabavi borbenih zrakoplova, trenutno o tome razgovara sa SAD-om i Švedskom.

"Vlada je i dalje odlučna da osigura to strateški važno pitanje za državu. Kada budemo imali konkretne informacije, o tome ćemo pravovremeno obavijestiti hrvatsku javnost", izjavio je.

Kazao je i da će se kod izbora najbolje ponude voditi "onim što je najbolje za Hrvatsku", te da će nakon konkretnih ponuda od SAD-a i Švedske stručna skupina tako i odabrati.

Na novinarsko pitanje o tome kojoj je ponudi Vlada više sklona, Krstičević je odbio "špekulirati" o tome i kazao da "ima vremena".

"Mi otprilike znamo i iz prvog pokušaja koje su cijene", kazao je naglasivši da su u pokušaju s Izraelom, ali i na primjeru Bugarske i Slovačke koje su također nabavljale borbene avione, prikupljena potrebna iskustva te da je ključ da je Vlada odlučna riješiti to pitanje.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 299 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com