Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicama domovinske zahvalnosti za 5 i 10 godina časne i uzorne službe, Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog trolista, Redom bana Jelačića i Redom Ante Starčevića

 
Ivica Kinder
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Na dužnost ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) u četvrtak, 11. srpnja 2019. godine imenovan je dosadašnji ravnatelj VSOA-e brigadni general Ivica Kinder.

 

Ravnatelja VSOA-e na mandat od četiri godine supotpisom imenuju predsjednik Vlade i Predsjednica RH, na prijedlog ministra obrane i uz prethodno mišljenje saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

...

Brigadni general Kinder prvi puta je imenovan ravnateljem VSOA-e 10. srpnja 2015. godine.

General Kinder završio je intergransku Zapovjedno-stožernu školu „Blago Zadro“, Ratnu školu kopnene vojske SAD-a, gdje je stekao i magisterij studija strategije, te Međunarodni tečaj na školi za obrambene studije Sveučilišta nacionalne obrane Narodnooslobodilačke vojske NR Kine. Također je završio Vojno-diplomatsku školu Ministarstva obrane RH i jednogodišnji studij na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1990., magistrirao 1999. i doktorirao 2011. godine.

Sudionik je Domovinskog rata od 1991. kao pripadnik pričuvnog sastava Ministarstva unutarnjih poslova RH i Središta za obuku Hrvatske vojske.

Bio je prvi hrvatski vojni savjetnik u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku, a tijekom službe u Glavnom stožeru OS RH obnašao je dužnosti zamjenika načelnika i načelnika Personalne uprave. Dužnost pročelnika Vojnog kabineta Predsjednika RH obnašao je od siječnja 2013. do srpnja 2015. godine.

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicama domovinske zahvalnosti za 5 i 10 godina časne i uzorne službe, Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog trolista, Redom bana Jelačića i Redom Ante Starčevića.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 315 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr