Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

Maraton je organiziran s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Dječji hospicij u Olsztynu

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj, natporučnik Frane Vučković i poručnik Matija Sabađija, sudjelovali su zajedno s kolegama iz Borbene Grupe na 24-satnom Humanitarnom maratonu.

 

Maraton su organizirali Veterani 18. izvidničke pukovnije, a održan je 10. i 11. rujna 2020. godine na području Warminsko-mazurskog vojvodstva. Radi se o trasi dugoj 240 kilometara oko Velikih mazurskih jezera, a trkači su se izmjenjivali svakih 10 kilometara.

...

Na maratonu su, uz organizatore, sudjelovali i pripadnici 15. inženjerijske bojne Orzysz, 15. mehanizirane brigade Gizycko te pripadnici svih nacija iz NATO Borbene grupe Poljska.

Maraton je organiziran s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Dječji hospicij u Olsztynu, glavnom gradu Warminsko-mazurskog vojvodstva, na čijem teritoriju je smješteno i središte Borbene grupe Poljska – vojni poligon Bemowo Piskie. Datum održavanja maratona je odabran i povodom obilježavanja Dana veterana i zajedničke promocije vojničkog poziva.

Za start i cilj maratona odabran je najbliži grad sjedištu Borbene grupe – Orzysz, poznat i kao „Poljska vojna prijestolnica“. U ovom je mjestu istoga dana započelo obilježavanje Dana europske baštine u Republici Poljskoj. Svečanom otvaranju nazočili su i zapovjednici kontingenata Borbene grupe Poljska, među kojima i zapovjednik 6. hrvatskog kontingenta satnik Antonio Burazer.

Vojno-civilna suradnja s gradom Orzyszom od samog početka NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti je na visokoj razini. U proteklih šest rotacija pripadnici hrvatskog kontingenta prikupili su brojne donacije za socijalnu ustanovu u Orzyszu, a često sudjeluju na njihovim sportskim natjecanjima.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 231 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com