Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Bilateralna vojna vježba na poligonu "Crvena zemlja" Hrvatske kopnene vojske i Britanske vojske

 
Sava Star 19
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na poligonu “Crvena zemlja” kod Knina u četvrtak 12. rujna 2019., u sklopu Dana uvaženih gostiju održana je prezentacija bilateralne vojne vježbe Hrvatske kopnene vojske i Britanske vojske, “Sava Star 19“.

 

Između ostalih, prezentaciji su nazočili zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik 4. pješačke brigade Britanske vojske brigadni general Oliver Brown, vojni izaslanik Ujedinjene Kraljevine u RH John Kelly, predstavnici diplomatskog i vojnodiplomatskog zbora, ustrojbenih cjelina MORH-a i HV-a te drugi.

...

Bilateralna vježba vojski dviju savezničkih zemalja postala je tradicionalna i na “Crvenoj zemlji” se od 5. do 22. rujna održava sedmi put. Obučno-vježbovnu skupinu od oko 200 vojnika s hrvatske strane čine pripadnici 2. mehanizirane bojne “Gromovi” GMBR-e, a s britanske strane, pripadnici pukovnije Queen’s Own Yeomanry – Pričuve Britanske vojske.

 

 

Za Hrvatsku vojsku cilj vježbe je uvježbavanje pješačkog voda/satnije u međunarodnom okruženju i pružanje potpore uvježbavanju pješačkih snaga oružanih snaga UK. U okviru prezentacije pripadnici hrvatske i britanske vojske održali su demonstraciju združenih taktičkih aktivnosti, u fokusu je bio napad voda na utvrđeni protivnički položaj te zasjeda na pješačku ophodnju.

Hrvatski i britanski predstavnici iskazali su zadovoljstvo načinom na koji su pripadnici obiju vojski proveli demonstraciju, te naglasili obostranu korist od zajedničke suradnje i razmjene iskustava.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 305 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr