Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Važnost zajedništva u braniteljskoj populaciji

 
Tomo Medved
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Na otvaranju 25. Svehrvatskih športskih natjecanja invalida Domovinskog rata u Makarskoj ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je važnost zajedništava u braniteljskoj populaciji dok je predsjednik saborskog odbora za ratne veterane Josip Đakić poručio kako "oni koji vrijeđaju zaslužuju sudski progon".

Danas u našem društvu, posebno u javnom govoru serviraju se samo negativnosti kao da nemamo nikakvih postignuća. Zapitajmo se: Je li to doista istina? Jasno da nije - istaknuo je Medved otvarajući športsko natjecanje Hvidre kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

...

Po njegovim riječima, oni koji ne prepoznaju okolnosti u kojim je stvorena i obranjena hrvatska država  "svojim neodgovornim postupcima doprinose ponovnom otvaranju još uvijek nezacijeljenih rana."

Josip Đakić je u govoru istaknuo kako je Hvidra uvijek znala odgovoriti na provokacije, uvrede, ruganja, prijetnju koja je bila upotrijebljena protiv Republike Hrvatske.

- Vjerujem da jednako tako kao što smo spremni bili svoj život dati za domovinu Hrvatsku  90., 91., 95.i   96. da jednako tako razmišljate i danas i da jednako tako zajedno sa mnom, s ministrom (Medvedom) i svima onima koji razmišljaju domoljubno nećemo nikada šutjeti onim koji nas vrijeđaju i omalovažavaju. Oni zaslužuju svaku osudu, svaki prezir, oni zaslužuju i sudski progon - istaknuo je Đakić što su nazočni popratili pljeskom. Pri tomu je naglasio "kako smo mi pobjednici, jer smo pobjedili zlo koje je prijetilo  Hrvatskoj."

- Pobijedili smo one koji su crtali granicu Virovitica-Karlovac-Karlobag i danas se nemamo kome pravdati. Opraštamo  za  gluposti, ali ne zaboravljamo na agresiju koju su učinili, ne zaboravljamo sve naše rane koje smo istrpjeli - "poručio je Đakić dodajući "nikad se nećemo pokoriti ikomu tko nas naziva lažnim imenima."

Đakić je poslije u izjavi novinarima rekao kako je u govoru jasno kazao što misli on, njegovi suborci i prijatelji.

- Nijedan građanin Hrvatske, bez obzira bio pripadnik nacionalne manjine ili bio koji hrvatski građanin i Hrvat, ne mogu biti jednakiji pred zakonom. Svi moramo jednako odgovarati kao što to u zakonu i piše. Neka se oni koji su zaduženi i plaćeni bave onim što mi tražimo od njih i u Vukovaru i u pogledu političkih prozivki pojedinca koje smo otrpjeli proteklih dana - kazao je.

Zadovoljan je, kaže, najavom  DORH-a da provodi određene izvidne radnje u pogledu eventualnog kaznenog djela i to pozdravlja. Čeka njihovo konkretno izvješće i ako će biti onako kako tumači članka 359 bit će zadovoljan, rekao je.

25. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata traje tri dana i okupilo je više od tisuću natjecatelja.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT/Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 334 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr