Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Ovo je jedan vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije"

 
Ivan Penava
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Iz Grada Vukovara reagirali su na otkrivanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću u Novom Sadu. Bratić je zapovjednik Novosadskog korpusa koji je 2. studenoga 1991. godine poginuo u napadu na Vukovar.

 

U priopćenju koje potpisuje gradonačelnik Vukovara Ivan Penava stoji kako Grad Vukovar osuđuje ovakve postupke Vojske i Vlade Republike Srbije, piše N1.

...

"Ovo je jedan vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije. Također je i ogledan primjer razloga zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru te očita poruka svim naivnima koji su nas sve ovo vrijeme uvjeravali kako pismo ništa nije krivo.

S izrazitim nestrpljenjem očekujemo žurnu reakciju predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospodina Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća te Samostalne demokratske srpske stranke, da nam se obrate temeljem ovog pitanja te barem i na ćirilici hrvatskoj javnosti predoče jasnu i nedvosmislenu osudu i ograđivanje od ovakvih postupaka, jer sve drugo će govoriti u prilog tome da se mi cijelo vrijeme jako dobro razumijemo", stoji u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske uputilo je diplomatsku notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu, kojom je izrazilo najoštriji prosvjed zbog otkrivanja spomen ploče Mladenu Bratiću.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić cijelu je situaciju komentirao riječima: "Pitali su me novinari iz Srbije kako nije sramota hrvatske novinare pitati me za to dok u Hrvatskoj postoje ulice Mile Budaka".

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: N1

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 492 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr