Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Jedna od rijetkih situacija gdje su optuženici koji se terete za zločine nad hrvatskim civilima dostupni hrvatskom pravosuđu

 
Presuda za ratni zločin
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas u podne izreći će presudu u kaznenom postupku za ratni zločin protiv Dragana Perenčevića i Slobodana Mutića, pripadnika srpskih paravojnih postrojbi.

Spomenuti optuženici terete se za ubojstvo bračnog para Cindrić (Stjepan i Paula) u siječnju 1992., i to tako da su Cindrići nasilno odvedeni iz svoje kuće u Petrinji na lokaciju u selu Jošavica gdje su usmrćeni s više hitaca iz vatrenog oružja.


Prvooptuženi Perenčević se tereti i za ubojstvo tročlane obitelji Križević (majka Ana, otac Ivan i dijete Damir), počinjeno 22./23. prosinca 1991. godine u tada okupiranoj Petrinji, tako da su usmrćeni u vlastitom domu iz neposredne blizine.

Suđenje se odvija u odsutnosti prvooptuženika, dok se drugooptuženik Mutića, a nakon što je izručen iz SAD-a, nalazi u sudnici.

Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje su optuženici koji se terete za zločine nad hrvatskim civilima dostupni hrvatskom pravosuđu.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 233 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr