Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju on kao novoizabrani predsjednik i aktualna predsjednica

 
Zoran Milanović
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Izabrani predsjednik Zoran Milanović dobio je poziv na svečanost povodom početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu, no on se na tom pozivu zahvalio i odbio doći na svečanost, potvrđeno je za N1 iz Ureda izabranog predsjednika.

 

On je na tu svečanost pozvan još kao bivši premijer, no u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mjestu pojavljuju on kao novoizabrani predsjednik i aktualna predsjednica.

...

Sutra navečer na Pantovčaku će se održati i svečana večera koju upriličuje aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na koju kao izabrani predsjednik Zoran Milanović nije pozvan, s obzirom da nije ni u skladu s diplomatskom praksom da se dvoje predsjednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju. Na svečanoj večeri uz predsjednicu, premijera, ministe i predsjednika Hrvatskog sabora bit će i brojni drugi uzvanici kao i predsjednica EK, povjerenici i ostali članovi Europske komisije i visoki uzvanici EU.

Milanović se u srijedu navečer sastao s Charlesom Michelom, predsjednikom Europskog vijeća.

"Michel je stigao u Zagreb povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te je svoj boravak u Zagrebu iskoristio i za neformalni sastanak s izabranim predsjednikom Milanovićem. Sadržajan i prijateljski razgovor Milanovića i Michela potrajao je gotovo sat vremena", priopćili su iz Ureda izabranog predsjednika Republike Hrvatske.

Milanović za sutra nema najavljene medijske planove, ali lako je moguće da netko od EU dužnosnika izrazi želju za sastankom s njim kao izabranim predsjednikom, pa se u skladu s tim njegovi sutrašnji planovi mogu mijenjati.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: N1

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 230 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr