Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

HRZ drugi dan zaredom sudjeluje u gašenju požara

 
Požar u Trilju
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Zračne protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a drugi dan zaredom sudjeluju u gašenju požara.

 

Oko pet hektara smreke i niskog raslinja izgorjelo je ponedjeljak u požaru koji je buknuo u kanjonu Cetine u zaseocima Stipetić i Ćorići kod Trilja, ali je brzom intervencijom vatrogasaca lokaliziran, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Sinj.

...

"Vatra se bila približila na stotinjak metra do prvih kuća, ali su sinjski i triljski vatrogasci uz pomoć kanadera spriječili njeno širenje prema kućama", izjavio je Hini zapovjednik sinjskih vatrogasaca Stipe Ančić.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je taj požar devetnaesti od početka godine u čijem su gašenju bile angažirane zračne snage (devet u Splitsko-dalmatinskoj, šest u Šibensko-kninskoj, po dva u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji). 

Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika upućeni su u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine na gašenje požarišta Nova Sela-Trilj-Čorići u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prethodno je tijekom jutarnjih sati jedan Canadair bio angažiran u gašenju požara kod brane Peruča, također u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Požar blizu brane na Peručkom jezeru, koji je buknuo u noći s nedjelje na ponedjeljak, uspjeli su ugasiti sinjski vatrogasci kojima je ujutro pomogao jedan kanader, kazao je Ančić.

 Dodao je kako je u tom požaru na nepristupačnom terenu izgorjelo oko tri hektara trave i niskog raslinja.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne protupožarne snage sudjelovale su u gašenju četiri požara, pri čemu je ostvareno oko 12 sati naleta i izbačeno više od 800 tona vode.

Autor: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 481 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com