Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Brigada je izrasla na čvrstim temeljima i postignućima slavnih Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova te je danas udarna postrojba Hrvatske kopnene vojske"

 
GMBR
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj uputili su čestitku povodom 13. obljetnice ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade.

 

U toj prigodi, ministar Krstičević je poručio:

“Poštovani pripadnici Gardijske mehanizirane brigade, nasljednici legendarnih postrojbi: Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova, čestitam vam 13. obljetnicu ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade.

Upućujem vam iskrenu čestitku na predanoj službi, motivaciji, stručnosti i domoljublju koje unosite u snaženje ove brigade. U svome svakodnevnom radu pokazujete da u vama živi nesalomljivi duh pobjedničke Hrvatske vojske izrasle u Domovinskom ratu. Upravo zato, vi ste ona snažna i nezamjenjiva karika hrvatske obrane i sigurnosti. Vi ste jedna od udarnih snaga Hrvatske vojske.

Ova izvanredna vremena od svih nas zahtijevaju spremnost i odricanje, a to možemo postići samo kroz zajedništvo i prilagodbu novim okolnostima. Zato zajedništvom i predanim radom nastavimo graditi budućnost sigurne i prosperitetne Republike Hrvatske na ponos svih hrvatskih građana.

Čestitam vam još jednom 13. obljetnicu ustrojavanja!”

 

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Hranj u svojoj čestitci je istaknuo:

“Svim pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade, s osobitim ponosom čestitam 13. obljetnicu osnutka.

Brigada čija je osnovna zadaća zaštita suvereniteta, neovisnosti i obrana teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske izrasla je na čvrstim temeljima i postignućima slavnih Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova te je danas udarna postrojba Hrvatske kopnene vojske na najvišoj razini pripremljenosti i obučenosti.

Baštineći tradiciju i iskustvo iz Domovinskog rata i u ovim teškim vremenima, punim različitih izazova, od koronavirusa do razornog potresa, Hrvatska vojska je svojom spremnošću, humanošću, znanjem i organizacijskim sposobnostima stala na raspolaganje svim svojim građanima i pokazala da samo svehrvatskim jedinstvom možemo pobijediti svaki izazov.

Poštovani pripadnici Gardijske mehanizirane brigade, na kraju, još jednom sretna vam 13. obljetnica osnutka i djelovanja postrojbe”.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 388 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com