Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Piše: Mario Maks Slaviček

Nije "pesma" ništa kriva, koBajage?
 ZABORAVIMO PROŠLOST, "PEVAJMO" ZAJEDNO?!
 
Bajaga
 

 

PRESS: Komentar

 

 

 

 

Osvrćem se na medijske napise, spinove, i provođenje daljnje agresije na Hrvatsku, samo drugim sredstvima, u specijalnom ratu kao nastavku agresije na sve hrvatsko.

 

Specijalnom ratu srednjeg do visokog intenziteta, koji je u svojoj biti podržavan petokolonaškim strukturama, pripomognutim nacionalno, domoljubno neosviještenim pojedincima, grupacijama pa u konačnici i službenim politikama stranaka i stranačkih dužnosnika u RH.

...

Mnogi će sada kazati: "ostavi se rata, rat je prošao", "zaboravimo prošlost", "nije muzika ništa kriva", "ja to volim slušati, slušala/o sam i prije", pa sve do one "'ko nas bre zavadi". A zavadila nas je i “pesma”, jer nakon što je gotovo stoljeće bila pod agresijom “pesme” beogradske čaršije ubijena, porobljena i bačena naša “pjesma”.

 

Nama su gotovo stoljeće branili “pjesmu” oni koji su nam nametali "pesmu", danas to čine njihova, mahom oficirska djeca. Oficirska djeca čiji su očevi pod “pesmama” zatirali sve hrvatsko. 


Ima puno toga po ovoj temi i inertnosti te naive ili povodljivosti 1/3 hrvatskoga puka za kazati, no badava je. Iako , ima jedna riječ koja opisuje ovo i slično stanje stvari. PRILIVODE...

Ubijali su nas tijekom velikosrpske agresije svakako pa tako i "pesmom" iako tada nisu baš bile samo balade kojima su podržavali, motivirali svoje srbijanske "borce" prilikom odlaska na frontu, povratka sa fronta, ili pak u korist “trećih lica” kao potpora tim borcima i njihovom ratovanju protiv “razbijača jugoslavije”, protiv hrvatske države . To je činio, kako on sam reče, i Momčilo Bajagić, i on je svojom “pesmom”, ”muzikom” na “dobrotvornim zabavama” i koncertima podržavao i pomagao.

Nije poanta dame i gospodo, Hrvatice i Hrvati, posebice Vi koji ste vojnici, dočasnici i časnici Hrvatske vojske, a koji se, eto, neki pozivate na demokraciju, slobodu govora po kojoj ima pravo u hrvatskoj “pevati” Momčilo Bajagić- Bajaga, Miroslav Ilić, Lepa Brena i drugi, ŠTO se i kako na koncertima srbijanskih “muzičara” u Hrvatskoj pjeva, nego TKO to tamo pjeva... ili Vama nekima draže možda, "Ko to tamo peva".

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Dalo se i dade se vidjeti i prekaljenije hrvatske "ratnike" i viđenije "domoljube" na koncertima, kojekakvih sličnih pa čak i gorih po glazbenom opusu i IPD-ovoskom djelovanju za vrijeme agrsije na Hrvatsku "pevača" i "pevaljki" sa Beogradske čaršije i/ili Jugo nostalgičarskih idealista koji veličaju ono neko "vreme" o kojem Bajaga i slični "pevaju". Vrijeme i režim koji su zdušno i zajedno po beogradskoj čaršiji slavili, častili i podržavali. Politiku, ljude, grupe i pojedince kao i postrojbe koje su palile i žarile hrvatskom i ubijale moje sunarodnjake i suborce. No, težili smo demokraciji, za nju smo se izborili, a to što tu demokraciju netko nije stvarao ili ne podržava nacionalnom sviješću i savješću, njegova je sramota. Recimo kao konstataciju kako je pjevao i S.A.R.S isto srbijanska grupa, iako je ne slušam - nemam ništa protiv tko voli neka izvoli, no s Bajagom i drugima sličnima nije isto. Ima ona narodna "Svaka ptica svome jatu leti” ali i cvrkuće.

Od čega si nastao zavisi od genetike, u što ćeš se pretvoriti zavisi od politike” kaže jedna mudra.


A to se od 2000. svakim danom dokazuje u svim strukturama hrvatske države. Pa su se tako mnogi okrenuli u svojim svjetonazorima za 180 stupnjeva, ili pak nisu? Ili su se zaokrenuli onomad kad je krenula hrvatska pjesma nasuprot jugo-srbijanske “pesme” pa se sada vraćaju na svoje, sami ocijenite. Ja jesam.

Napisao sam to još prije šest godina pa ako netko želi neka se podsjeti na ovoj poveznici:

https://www.hkv.hr/…/12412-m-slavicek-sve-srpske-agresije-u…

 

Jedini kojem skidam kapu je Rambo Amadeus koji je za razliku od Bajage i Bajagića u Srbiji što ga vole i slušaju ga slušaju jasno rekao svoje, Vama i sličnima gđo Šuplika na znanje i ravnanje:


“Imam dvije minute da se obratim naciji. Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater”, uzviknuo je 1992. usred Beograda kultni, crnogorski glazbenik Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus.

 


Ovaj pjevač i tekstopisac te je ratne 1992. godine naprasito prekinuo festival “Beogradsko proljeće” i to u trenutku nastupa pjevačice Bebi Dol kako bi svima dao do znanja o nesreći koja je, u trenutku glazbe i zabave u susjednoj Srbiji, snašla bombardiranu i granatiranu Hrvatsku.

 

U ime
Hrvatskog Vojničkog Reda
ČUVARI DOMOVINE
Mario Maks Slaviček

 

komentar

 

 

Foto: 1. DPCM

 

 Autor: Mario Maks Slaviček

 

 Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 243 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr