Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Piše: Zorica Gregurić

Medalja bivšem nemilosrdnom oficiru OZNE, jednom od najžešćih protivnika osamostaljenja hrvatske države
Priopćenje branitelja (UZDBV) vezano uz dodjelu Medalje grada Zagreba Budimiru Lončaru
 
Budimir Lončar
 

 

PRESS

 

 

 

UDRUGA ZAGREBAČKI DRAGOVOLJCI BRANITELJI VUKOVARA

UZBDV

PRIOPĆENJE

 

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zgrožena je odlukom gradonačelnika grada Zagreba od 25.siječnja o.g. o dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru članu SKOJ-a od 1943., a od 1945. članu Komunističke partije Jugoslavije.

 

Obavljao je odgovorne zadatke u tijelima totalitarne komunističke vlasti u JNA te službi sigurnosti. Sumještani Preka i šira zadarska okolica upoznali su Lončara kao nemilosrdnog oficira OZNE.

...

Nakon 1950. u diplomatskoj službi nastavio je obavljati udbaške dužnosti. Utemeljio je i godinama rukovodio posebnim odjelom ministarstva vanjskih poslova SFRJ za praćenje "neprijateljske djelatnosti u inozemstvu" službe koja je slala ubojice u svijet, naručivala ubojstva i pobila najmanje 80 Hrvata u svijetu. 

 

Od 1987.- 1991 bio je ministar vanjskih poslova SFRJ. Bio je jedan od najžešćih protivnika osamostaljenja hrvatske države. Do ljeta i jeseni 1991. branio je integritet SFRJ u međunarodnoj javnosti, a Hrvatskoj onemogućio nužnu obranu.

Za vrijeme Domovinskog rata živio i radio je u New Yorku. Engleska povjesničarka Carol Hodge u knjizi "Britain and the Balkans" (Britanija i Balkan), navodi da se Budimir Lončar zalagao za embargo na uvoz oružja u doba kada je agresorska Jugoslavenska narodna armija imala ogroman arsenal oružja, čemu se Hrvatska tada zbog nedostatne opremljenosti nije mogla oduprijeti. Tada je uveden embargo na isporuku oružja kao jedna od glavnih poluga politike međunarodne zajednice i onemogućen svaki značajniji pokušaj Hrvatske kao i BiH na pravo na samoobranu.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište je etički osudilo Budimira Lončara 31. listopada 2015.godine  zbog veleizdaje Hrvatskih nacionalnih interesa. (Izvor Wikipedia)

Kako je poznato Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu.

Kako se dogodilo da se u društvu časnih osoba poput onih čiji rad se vrednuje kroz rezultate te žrtvu i humanost nađe osoba koja se istaknula po onemogućavanju prava na samoobranu našoj domovini Hrvatskoj?

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Na dan kada smo mi zagrebački dragovoljci ušli u opkoljeni Vukovar obraniti ga od do zuba naoružanih srbo-četničkih i JNA hordi Budimir Lončar je ustao protiv Republike Hrvatske i nas hrvatskih dragovoljaca i branitelja.

U svojstvu tadašnjeg  ministra vanjskih poslova Jugoslavije Budimir Lončar temeljem svoje izjave direktno je odgovoran za usvajanje Rezolucije broj 713 Vijeća sigurnosti UN-a od 25. rujna 1991.  o embargu na oružje za područje SFRJ kojim je dobro opremljena treća vojna sila u Europi dobila otvoreni i nesmetani put za razaranje Hrvatske.

Umjesto da Budimir Lončar zbog tog čina snosi odgovornost, umjesto da se osnaži osuda Vlade Republike Hrvatske od 27. rujna 1991. kojom je Budimiru Lončaru odrekla pravo da „djeluje i nastupa u ime Republike Hrvatske. (Budimir Lončar je propustio izraziti lojalnost Republici Hrvatskoj)..“, te ga osudila  jer „kontinuirano zastupa politiku izjednačavanja agresora Srbije i JNA i napadnute Republike Hrvatske“,  danas svjedočimo sramotnoj i skadaloznoj odluci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se tom čovjeku dodjeljuje Medalja Grada Zagreba.

Gradonačelnik  grada Zagreba trebao bi predstavljati građane Zagreba no s ovom samovoljnom odlukom građani Zagreba ne žele imati veze. Naglašavamo kako se  radi o čovjeku koji je vodio politiku izjednačavanja agresora Srbije i JNA i napadnute Republike Hrvatske, a takvi sramotni pokušaji danas su sve češći i glasniji.

 

Mi zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara izražavamo oštro protivljenje i gnušanjem odbacujemo svaki pokušaj veličanja onih, zbog kojih su naši suborci izgubili svoje živote, mi dijelove tijela te prošli torture zarobljavanja i mučilišta srbijanskih  koncentracijskih logora jer nam je bila onemogućena obrana oružjem!

 

Pravo na obranu života, doma i domovine temeljno je ljudsko pravo. Budimir Lončar to pravo uskratio je hrvatskom narodu. Zbog toga mora biti osuđen, nikako nagrađen.

 

 

 

komentar

Foto: 1. DPCM

 

 

 

 Autor: Zorica Gregurić

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com