Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata traži žurna očitanja ministrice kulture i glavnog državnog odvjetnika RH

Gospođo ministrice kulture, postavljamo Vam pitanje: Da li je film Chris the Swiss hrvatski film?

 

Chris The Swiss

 

PRESS

 

 

 

Koordinacija braniteljskih udruga uputila je zahtjeve za očitovanjem ministrici kulture (ravnatelju i UO HAVC-a)  i glavnom državnom odvjetniku vezanim uz zastrašujuće informacije u kojima se tvrdi kako se sporni dugometražni film Chris the Swiss  predstavlja kao hrvatski film te pokušava uvrstiti u katalog hrvatskog filma.

 

 

Iz dopisa upućenog ministrici Obuljen Koržinek:

Poštovana gospođo ministrice Obuljen Koržinek, vezano uz napise u medijima te potaknuti mnogobrojnim pozivima hrvatskih branitelja s upitima  vezanim uz zastrašujuće informacije u kojima se tvrdi kako se sporni dugometražni film Chris the Swiss koji je između ostalog i predmet kaznene prijave Koordinacije, predstavlja kao hrvatski film te pokušava uvrstiti u katalog hrvatskog filma tražimo Vaše žurno očitovanje kao odgovorne osobe kako bi dalje mogli usmjeriti svoje aktivnosti.

Gospođo ministrice kulture Obuljen Koržinek postavljamo Vam pitanje je li film Chris the Swiss hrvatski film?

Podsjećamo kako se u tom filmu koji u svom ponuđenom i odobrenom sinopsisu tvrdi  između ostalog da je u Hrvatskoj bio građanski rat, da su u njemu hrvatski vojnici uključujući i mnogobrojne dragovoljce iz drugih zemalja bili „desničarski plaćenici financirani od krijumčarenja droge i oružja te udruge Opus Dei“(!) čime su izvrgnuli ruglu, preziru i grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku te povrijedili izvorišne postavke Ustava RH i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te je podnesena kaznena prijava.

 

Zorica Gregurić, u ime Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

 

 

Iz dopisa upućenog glavnom državnom odvjetniku Jeleniću:

Poštovani gospodine Jeleniću, u ime Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata postavljamo vam upite i tražimo očitovanje. Naime prije dvije godine podnijeli smo nekoliko dokumentiranih kaznenih prijava vezanih uz ratni zločin na Ovčari te korupciju i kriminal u HAVC-u koje je protuzakonito blokirala korupcijska hobotnica u DORH-u.

Prema očitovanjima međunarodnih i domaćih stručnjaka Republika Hrvatska je među najkorumpiranijim državama, a srce korupcije pravosuđe te unutar pravosuđa DORH. Zanima nas hoćete li  u nizu kaznenih prijava koje smo do sada pokrenuli, postupati jednako kako su postupali dosadašnji obnašatelji Vaše dužnosti ili ćete to promijeniti sukladno europskim i hrvatskim vrijednosnim i pravnim standardima .

Na navedene upite tražimo odgovor odnosno Vaše očitovanje.

 

Zorica Gregurić, u ime Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

 

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. DPCM

Autor: Zorica Gregurić

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 331 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com