Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Liljana Benčik

Komentar povodom zabrane održavanja mise na Bleiburškom polju i otvoreno pismo Valteru Flegi, županu Istarske županije
Bila sam naivna, Vi ste župan samo ekstremno lijevo-liberalnoj antihrvatskoj opciji u Istri!
 
Bleiburg
 

 

PRESS

 

 

 

Valter Flego izjavio je: "Eskalacije nasilja u Hrvatskoj koje je vidljivo na svakom koraku u svakodnevnom životu, kroz eskalaciju netrpeljivosti  prema predstavnicima nacionalnih zajednica odnosno manjina, nasilja nad sportašima, maltretiranju najranjivijih ljudi.” 

 

Zaboravio je nadodati prema političkim neistomišljenicima, što je konstanta politike IDS-a, koju provodi i on osobno.

...

Podsjećam na odgovor Hrvatske biskupske konferencije:

“Hrvatska biskupska konferencija sa žaljenjem je primila tu odluku i izražava svoje duboko neslaganje s razlozima koji se navode za takvu odluku i u cijelosti ih odbacuje”,”uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih”.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Poštovani g. župane Valter Flego!

Ja sam naivno mislila da ste vi po demokratskim standardima i moj župan, jer ste izabran na legalan demokratski način, ali kako vidim vi ste župan samo ekstremno lijevo-liberalnoj antihrvatskoj opciji u Istri.

Kako drugačije protumačiti vaše ponašanje prema vašim neistomišljenicima.

Trebao biste znati da u jednoj ” demokratskoj , multikulturalnoj i tolerantnoj”  Istri žive Istrani koji su tu generacijama , a nisu došli  ” priko Učke” koji nisu vašeg svjetonazora, vaše političke opcije, kojima ste vi isto tako Župan po svim demokratskim parametrima.

Prema nama istarskim Hrvatima , narodnjacima koji slijedimo istarski antifašizam koji je duboko kršćanski,  nikako komunistički ,ponašate se  krajnje neprijateljski, što smatram nije ni demokratski,  ni tolerantno , a još manje pogoduje suživotu ili convivenzi u Istri.

Baš suprotno vi kao Župan, Boris Miletić kao gradonačelnik i cijeli vrh IDS-a stalno govorom mržnje širite netrpeljivost i mržnju prema svima koji nisu na vašoj partijskoj crti.

Na društvenim mrežama već se itekako raširio govor mržnje koji vi potpaljujete i širite.

Stoga bi za razvoj demokracije, tolerancije i suživota svih žitelja Istre bilo nužno potrebno da se suzdržite od ovakvih neprimjerenih ispada  dok obnašate funkciju Župana i da se ispričate svojim sugrađanima, koji nisu glasači IDS-a, jer vi ste ipak Župan svih žitelja Istre., a ne samo onih koji su vam dali svoj glas.

Liljana Benčik, Pula

Bleiburg

 

U nastavku slijedi obrazloženje.

Komunizam je isto totalitaran zločinački režim kao i fašizam i nacizam. Metode vladanja su potpuno iste, a vi  sa svojim istupom okrećete  pilu  naopako, kada je riječ o komunističkim zločinima.

Misa na Bleiburgu  je komemoracija za žrtve koje su po izravnom Titovom naređenju pobijene, Razmjeri ubijanja su bili ogromni. Preko 500 000 ljudi je ubijeno bez suda i presude, a Englezi koji su ih isporučili Titu, produžili su tajnost dokumentacije za još 20 godina., da bi sakrili svoju krivicu u tom za čovječanstvo neviđenom činu.

Citiram vas ” Kontinuirana relativizacija nasilnih režima i općenito ekstremizama dovela je do nasilja u Hrvatskoj….” Točno g. Valter Flego .ali i relativizacija zločina vašeg nasilnog komunističkog režima, dovodi do nasilja, kada se javno govori da u Istri komunisti nisu dovoljno “fojbali”, da nisu dovoljno svećenika pobili.

 

Bleiburg

 

Vi svugdje vidite ustaše, čim se netko izjasni kao Hrvat, a još i katolik odmah je ustaša. Upravo se vama IDS-ovcima u Istri, gdje ustaše nikada nisu bile, stalno ustaše pričinjaju.

A zašto? Pa zato da gladnim radnicima Uljanika mažete oči sa ustašama, da ne postavljaju pitanje vaše krivice.

A ogromna je IDSova krivica, od Jakovčićeve i Miletićeve vizije povratka Pule moru, do uništavanja industrije i podređivanja turizmu. Od propalog projekta Brijuni-Rivijera i nezapamćene pljačke istarske zemlje do uništenog Uljanika.

Tko govori o fašizmu? IDS, koji je blagonaklono ugošćavao Talijanske neofašiste, koji je ugostio Gianfranca Finija i to na dan 21. rujna ,2010.godine na 90 tu obljetnicu Mussolinijeva posjeta Puli?

Tko poziva načelnike općine Pula u egzilu u Italiji na komemoraciju za Vergarolu ?

U Pulu koja ima legalno na izborima izabranu vlast u Republici Hrvatskoj, dolazi službena delegacija Slobodne općine Pula u EGZILU iz Italije, sa svojom zastavom???

Znači njihove žrtve se mogu komemorirati, a komunistčke sa Bleiburga ne?

Za vas očito žrtva nije žrtva, i mrtve dijelite!

 Koji su to licemjerni dvostruki kriteriji?

O kakvoj fašizaciji pričate, a da pri tome zaboravljate da oko 7 500 Istrana prima Talijanske fašističke mirovine upravo zahvaljujući Mussoliniju, boreći se na strani talijanskog fašizma!

 U Trstu su 3,studenog 2018.godine marširali neofašisti koji su u prvim redovima nosili zastave D’Annunzijeve Rijeke i talijanske Dalmacije, uz neskrivenu potporu Mattea Salvinia, pa vam to nije smetalo i to nadomak Pule.

Komemoracija u Basovizi

 Da još imate obraza pozivati se na Labinsku Republiku, a pobijeni su nakon rata svi istarski narodnjaci , koji nisu prihvatili komunističku ideologiju, već su ostali vjerni kršćanskom antifašizmu.

Valjda zato nitko od IDS-ovaca nije ni došao na promociju knjige “Milovani” u Dom hrvatskih branitelja 20.veljače ove godine.  Jer kada su komunistički zločini u pitanju onda ste benevolentni, onda nema osude, nema konferencija za medije.

 

Uostalom i nemate se čime hvaliti kao Amsterdamska koalicija. Pomogli ste HDZ-u da pobijedi u Lici, skupa sa vašim glasovima, a ovdje ih kao napadate.

 

Politika je stvarno šporka!

 

 

komentar

Foto: 1. DPCM

 

 

 

 Autor: Liljana Benčik

 

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM. 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 289 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com