Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U cilju povećanja interoperabilnih sposobnosti postrojbe, ustrojena je Desetina službenih pasa K9

 
tečaj za obuku vodiča i službenih pasa
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

U obučnom centru vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ u Dugom Selu od 21. listopada 2019. godine do 24. travnja 2020. godine proveden je Tečaj za obuku vodiča i službenih pasa kojeg su završili i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga.

 

Sukladno ustroju Zapovjedništva specijalnih snaga, a u cilju povećanja interoperabilnih sposobnosti postrojbe, ustrojena je Desetina službenih pasa K9.

...

S obzirom na zadaće koje se stavljaju pred postrojbu, psi koji će biti u sastavu ZSS-a, utrenirani su za zaštitno tragačke te dvostruke namjene (zaštitna i detekcija eksploziva), a radi se o pasminama njemački i belgijski ovčar.

Na završnom ispitu koji je održan 24. travnja 2020. godine, pripadnici ZSS-a uspješno su prošli ispit koji se sastoji od pismenog i praktičnog dijela te tako potvrdili da su osposobljeni za samostalnu provedbu zadaća koje zahtjevaju uporbu službenih pasa.

Obuka je provodena u Obučnom centru vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ koji je u sastavu Središta za obuku Vojne policije „Bojnik Alfred Hill“, Pukovnije Vojne policije.

Cilj tečaja koji se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela je obučiti i uvježbati vještine i sposobnosti za provedbu poslova i zadaća vodiča te pouzdanu i sigurnu operativnu uporabu službenih pasa.

Isto tako, u periodu od sedam mjeseci potrebno je razviti i osobnu odgovornost vodiča kao i brigu o službenim psima, stalno kondiciranje i održavanje učinkovitosti sposobnosti pasa kroz propisana programska područja.

 

tečaj za obuku vodiča i službenih pasa

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 234 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr